Asociaţiile evreieşti din Marea Britanie cer demisia lui Mosley

Asociaţiile evreieşti din Marea Britanie s-au declarat indignate după ce preşedintele FIA, Max Mosley, a fost filmat în timpul unei orgii, jucând rolul unui comandant de lagăr nazist, dar şi pe cel al unui prizonier, şi i-au cerut acestuia să demisioneze de la forul internaţional.

38 afișări
Imaginea articolului Asociaţiile evreieşti din Marea Britanie cer demisia lui Mosley

Asociaţiile evreieşti din Marea Britanie cer demisia lui Mosley (Imagine: Mediafax Foto)

Tabloidul News of the World a publicat, duminică, fotografii şi a prezentat în ediţia online imagini video cu Mosley alături de cinci tinere, dintre care unele par că poartă ţinute ce amintesc de prizonierii din lagărele de concentrare.

Potrivit The Times, care scrie de "o orgie nazistă", Max Mosley este văzut în film dând şi primind ordine în limba germană.

"Este o insultă la adresa milioanelor de victime şi a supravieţuitorilor, dar şi a familiilor lor. Trebuie să îşi ceară scuze. Trebuie să demisioneze", a reacţionat Holocaust Centre.

Karen Pollock, directoarea generală a Holocaust Educational Trust, s-a declarat şocată de informaţiile legate de Mosley. "Dacă cineva mi-ar fi spus acest lucru fără să aibă dovezi, nu aş fi crezut", a declarat şi patronul Formulei 1, Bernie Ecclestone.

"Este un comportament deranjant. Este incredibil, mai ales pentru că se ştie istoria familiei lui Mosley", a afirmat Edie Friedman, directoarea Jewish Council for Racial Equality.

Max Mosley este fiul lui Oswald Mosley, fondator al Uniunii Britanice a Fasciştilor (BUF) şi lider fascist în anii '30. Părinţii lui Max Mosley s-au căsătorit în 1936, la Berlin, iar la nuntă a participat şi Adolf Hitler. Oswald Mosley a fost încarcerat de autorităţile britanice în timpul celui de-al doilea război mondial.

Potrivit The Times, Mosley intenţionează să dea în judecată publicaţia News of the World pentru încălcarea intimităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici