Astronauţii de pe Staţia Spaţială se vor delecta cu brânzeturi maturate şi bomboane gumate

NASA a trimis spre ISS o capsulă Cygnus care transportă, pe lângă obişnuitele echipamente şi experimente, brânzeturi, ciocolată şi trei tipuri de bomboane, potrivit space.com.

503 afișări
Imaginea articolului Astronauţii de pe Staţia Spaţială se vor delecta cu brânzeturi maturate şi bomboane gumate

Astronauţii de pe Staţia Spaţială se vor delecta cu brânzeturi maturate şi bomboane gumate

Lansarea capsulei, cu ajutorul unei rachete Antares, a avut loc sâmbătă, de la centrul spaţial din Wallops Island, statul american Virginia. Capsula de aproape patru tone era programată să se conecteze la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) de Valentine's Day, dar NASA a amânat lansarea de trei ori săptămâna aceasta, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit space.com.

În afară de obişnuitele echipamente şi experimente, capsula, care se va conecta la ISS marţi, transportă brânzeturi cheddar şi manchego, fructe şi legume proaspete, ciocolată şi trei tipuri de bomboane special cerute de astronauţi, Skittles, Hot Tamales şi Mike and Ike’s.

Astfel de misiuni de aprovizionare au loc periodic, pentru a furniza echipajului de pe ISS, printre altele, haine, produse alimentare deshidratate şi proaspete şi pachete de la familii.

Capsulele Cygnus, după ce rămân conectate la ISS pentru o perioadă, sunt încărcate cu reziduuri, se desprind de staţie şi plonjează în atmosfera terestră, unde ard în totalitate.

În prezent, pe ISS, care poate găzdui şase persoane, se află astronauţii americani Jessica Meir şi Andrew Morgan şi rus Oleg Skripocika.

Până la reluarea lansărilor misiunilor cu echipaj uman de la centrul spaţial Cape Canaveral, Florida - posibil în primăvara acestui an, cu ajutorul companiei private SpaceX -, echipajul de pe ISS rămâne limitat la trei persoane. Astronauţii NASA sunt trimişi pe ISS de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, cu capsule ruseşti Soyuz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici