Atrocity şi Leaves Eyes concertează la Artmania Festival 2008

Trupele Atrocity şi Leaves Eyes vor concerta, în premieră, în România, la cea de-a treia ediţie a Artmania Festival (Sibiu), în data de 19 iulie, informează organizatorii evenimentului.

13 afișări
Imaginea articolului Atrocity şi Leaves Eyes concertează la Artmania Festival 2008

Atrocity şi Leaves Eyes concertează la Artmania Festival 2008

Atrocity sunt originari din Germania şi trupa s-a format în 1985, la Ludwigsburg, ca o formaţie de death metal. Primul album s-a numit "Hallucinations", un remarcabil material discografic ce are ca temă abuzul de droguri. Acesta a fost bine primit de criticii de gen, chiar dacă a fost lansat într-o perioada în care muzica rock nu mai era foarte apreciată de public.

Orizontul lor muzical s-a extins de-a lungul anilor, Atrocity descoperind influenţe medievale şi horror în albumul concept "Atrocity's Blut", inspirat de romanul "Dracula" al lui Bram Stoker. A fost lansat în 1994, fiind urmat de "Calling The Rain", care include voce feminină şi teme acustice.

Albumul din 1996, "Willenskraft", introduce elemente industriale şi un CD bonus în ediţie specială, cu remixuri electronice ale pieselor.

După anul 2000 nu s-a mai auzit nimic despre Atrocity, lăsând impresia că aceştia şi-au încheiat cariera. În 2004, însă, trupa s-au întors cu un nou album, "Atlantis". Materialul este un album concept, bazat pe miturile continentului Atlantis.

Invitată la voce pe acest material de studio este Liv-Kristine Espanaes Krull (fostă vocalistă a Theatre Of Tragedy).

Atrocity îi numără pe Alexander Krull - voce, Thorsten Bauer - chitară, Mathias Roderer - chitară, Chris Lukhaup - bas şi Mortiz Neuner - tobe.

Leaves' Eyes este o trupă de symphonic metal tot din Germania, cu o solistă de origine norvegiană. Formaţia a luat naştere în 2003.

Albumul de debut, "Lovelorn", a fost lansat în 2004, iar al doilea disc, Vinland Saga, a ieşit pe piaţă în mai 2005, ambele materiale fiind privite cu ochi buni de criticii muzicali.

Pe lângă aceste două trupe, în cadrul Artmania Festival 2008, care va avea loc la Sibiu, în perioada 18-20 iulie, vor mai urca pe scenă trupele Tiamat şi Agua de Annique.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici