Autoarea aventurilor lui Harry Potter s-a gândit la sinucidere, în tinereţe

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea aventurilor lui Harry Potter, care s-au bucurat de foarte mare succe la nivel mondial, a recunoscut, într-un interviu acordat unei reviste britanice, că a avut "gânduri suicidare" în tinereţe.

112 afișări
Imaginea articolului Autoarea aventurilor lui Harry Potter s-a gândit la sinucidere, în tinereţe

Autoarea aventurilor lui Harry Potter s-a gândit la sinucidere, în tinereţe (Imagine: Mediafax Foto)

J.K. Rowling a povestit că avea vreo 20 de ani şi tocmai divorţase de primul său soţ, un jurnalist portughez. Ea trebuia să-şi crească singură fiica, pe Jessica, care abia se născuse (în iulie 1993) şi făcea foarte greu faţă situaţiei.

"Situaţia era dificilă", îşi aminteşte scriitoarea. "Probabil că fiica mea este cea care m-a determinat să cer ajutor. Ea era cea care mă făcea să revin cu picioarele pe pământ şi m-am gândit că nu putea creşte cu mine în starea în care mă aflam".

Tânăra mamă a vrut, atunci, să îşi vadă medicul personal, însă acesta lipsea, iar înlocuitorul său a sfătuit-o să consulte o asistentă atunci cand se simte "puţin deprimată". În cazurile de acest gen, "vorbim de gânduri suicidare", a declarat ea în interviu.

"Două săptămâni mai târziu, am primit un telefon de la medicul meu care citise notele (înlocuitorului său, n.r.)... Chemându-mă la ea, aceasta chiar m-a salvat", a spus Rowling.

Romanciera, astăzi în vârstă de 42 de ani, a evocat în mai multe rânduri această depresie, dar este pentru prima dată când admite că s-a gândit la sinucidere.

"Nu mi-a fost ruşine niciodată de faptul că am avut această depresie. De ce să-mi fie ruşine? Am trecut prin momente grele şi sunt foarte mândră că le-am depăşit", a declarat ea.

Romanele din saga "Harry Potter" s-au vândut în aproape 350 de milioane de exemplare în toată lumea şi au fost traduse în 65 de limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici