"Avatar", cel mai piratat film al anului 2010

Lungmetrajul SF "Avatar", regizat de James Cameron, este cel mai piratat film al anului 2010, potrivit datelor postate pe blogul unui renumit site de partajare a fişierelor.

47 afișări
Imaginea articolului "Avatar", cel mai piratat film al anului 2010

"Avatar", cel mai piratat film al anului 2010

"Avatar", filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, a fost descărcat de pe site-urile de tip "torrent" de 16,6 milioane de ori, potrivit TorrentFreak. Această valoare marchează o creştere cu 33% faţă de 2009, când cel mai piratat film al anului a fost "Star Trek", descărcat de pe aceleaşi site-uri de aproape 11 milioane de ori.

Însă reprezentanţii studiourilor 20th Century Fox, care asigură distribuţia filmului "Avatar", nu se plâng. Filmul a obţinut în 2010 aproape 2,8 miliarde de dolari în box office-ul mondial, devenind lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.

Regizorul James Cameron a afirmat adeseori că tehnica 3D reprezintă cea mai bună speranţă a industriei cinematografice în combaterea pirateriei, însă lipsa ochelarilor 3D nu i-a împiedicat pe oameni să doboare în 2010 şi recordul de piratare pe internet.

La rândul lor, vânzările de DVD-uri (ale acestui film, n.r.) au doborât toate recordurile în domeniu.

Avatar - Trailer de pe tare.ro

Pe locul al doilea în acest top insolit se află comedia "Kick-Ass", care a fost descărcată de pe site-urile torrent de 11,4 milioane de ori. Acest film cu super-eroi, a cărui acţiune se adresează cel mult unui segment de public adolescent, nu a avut o prestaţie prea bună în box office-ul mondial, obţinând încasări de 96 de milioane de dolari.

Pe locurile următoare s-au clasat, în ordine, filmele "Începutul/ Inception", regizat de Christopher Nolan - 9,7 milioane de descărcări, "Shutter Island", regizat de Martin Scorsese - 9,5 milioane de descărcări, şi "Iron Man - Omul de oţel 2", regizat de Jon Favreau - 8,8 milioane de descărcări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici