"Avatar", premiat de New York Film Critics Online

Filmul "Avatar", regizat de James Cameron, a fost desemnat câştigătorul categoriei "cel mai bun film al anului", din 2009, duminică, de New York Film Critics Online, informează hollywoodreporter.com.

73 afișări
Imaginea articolului "Avatar", premiat de New York Film Critics Online

"Avatar", premiat de New York Film Critics Online

Kathryn Bigelow s-a impus la categoria "cel mai bun regizor" ("The Hurt Locker"), iar filmul "Ticăloşi fără glorie/Inglorious Basterds" a primit patru premii, inclusiv cel pentru scenariu (Quentin Tarantino).

În 2008, filmul "4 luni, 3 săptămâni, şi 2 zile", în regia lui Cristian Mungiu, a fost premiat de această asociaţie la categoria "cel mai bun film străin".

Această asociaţie de critici din New York, care nu trebuie confundată cu New York Film Critics Circle, o altă asociaţie care îşi va anunţa câştigătorii în seara de luni, 14 decembrie, i-a premiat pe Jeff Bridges la categoria "cel mai bun actor" ("Crazy Heart") şi pe Meryl Streep la categoria "cea mai bună actriţă" ("Julie & Julia").

Christoph Waltz a fost desemnat "cel mai bun actor într-un rol secundar" şi "cel mai bun debutant al anului", pentru rolul din "Ticăloşi fără glorie", iar Mo'Nique a triumfat la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" pentru rolul din "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire".

Filmul "The White Ribbon" a triumfat la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", "The Cove" s-a impus la categoria "cel mai bun documentar", iar "Deasupra tuturor/Up" a fost desemnat "cel mai bun lungmetraj de animaţie".

Marc Webb a primit premiul pentru cel mai bun debut regizoral - "(500) Days of Summer".

New York Film Critics Online a alcătuit lista celor mai bune 11 filme ale anului. Lista, publicată în ordine alfabetică în limba engleză, conţine filmele următoare: "Adventureland", "Avatar", "Fantastic Mr. Fox", "The Hurt Locker", "Ticăloşi fără glorie/Inglorious Basterds", "The Messenger", "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire", "A Serious Man", "Two Lover", "Deasupra tuturor/Up" şi "Sus, în aer/Up in the Air".

Sezonul marilor premii de la Hollywood continuă marţi, 15 decembrie, cu nominalizările pentru Globurile de Aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici