Avocaţii lui Michael Jackson, acuzaţi că au falsificat semnătura din testamentul starului

Cinci dintre fraţii cântăreţului Michael Jackson au contestat legitimitatea testamentului starului, susţinând că avocaţii acestuia i-au falsificat semnătura din acel document.

501 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Michael Jackson, acuzaţi că au falsificat semnătura din testamentul starului

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceşti membri nemulţumiţi din familia Jackson au preluat astfel o serie de afirmaţii vehiculate în trecut, potrivit cărora Michael Jackson nu dorea ca John Branca şi John McClain să fie implicaţi în fondul care îi administra averea. Cei cinci fraţi Jackson au spus, totodată, că Branca şi McClain au minţit de mai multe ori, cu scopul de a o determina pe mama lor, Katherine Jackson, să le mărească procentele cuvenite din averea megastarului, informează contactmusic.com.

Cei cinci fraţi contestatari sunt Janet, Tito, Randy, Jermaine şi Rebbie Jackson. Ei au adresat o scrisoare publică unei firme de avocatură, în care i-au somat pe Branca şi McClain să demisioneze imediat din funcţia de administratori ai averii fratelui lor.

"Fratele nostru ne-a spus, în termeni deloc nesiguri şi fără ezitare, în lunile care i-au precedat moartea, că vă dispreţuia pe amândoi şi că nu îl voia pe niciunul dintre voi în viaţa sa şi în fondul care îi administra averea", se afirmă în această scrisoare, preluată de New York Daily News. Ei susţin, totodată, că deţin dovezi care atestă faptul că Michael Jackson se afla la New York, nu la Los Angeles, în ziua în care se presupune că ar fi semnat testamentul, pe coasta de vest a Statelor Unite.

Semnatarii scrisorii afirmă că mama lor, Katherine Jackson, în vârstă de 82 de ani, nu se simte bine şi nu face faţă stresului generat de toate aceste dispute legale. Fiica lui Michael Jackson, Paris Jackson, a respins însă aceste afirmaţii, prin mesaje postate pe Twitter. "Îi voi apăra cu toate puterile mele pe acei membri ai familiei mele pe care iubesc, chiar dacă acest lucru va însemna să îi apăr de alţi membri ai familiei. Vreau să clarific lucrurile chiar acum: ce s-a spus despre bunica mea sunt doar zvonuri. Ea se simte foarte bine".

Principalii beneficiari ai fondului sunt copiii lui Michael Jackson, mama cântăreţului şi câteva organizaţii de caritate. Avocatul John Branca şi producătorul muzical John McClain au fost numiţi administratori ai fondului, într-un testament pe care Michael Jackson l-a semnat cu mult timp înainte de a muri.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, în 2009, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare. Potrivit presei americane, Conrad Murray ar putea fi însă eliberat după ispăşirea a doi ani din această pedeapsă, din cauza supraaglomerării sistemului penitenciarelor din statul California.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici