B'estfest 2009 aşteaptă 70.000 de spectatori

Ediţia de anul acesta a festivalului B'estfest, care se va desfăşura în perioada 1 - 5 iulie, în aer liber, la Romexpo din Capitală, are alocat un buget de 3,3 milioane de euro, aşteptând un total de 70.000 de spectatori, au anunţat organizatorii evenimentului, miercuri, într-o conferinţă de presă.

39 afișări
Imaginea articolului B'estfest 2009 aşteaptă 70.000 de spectatori

B'estfest 2009 aşteaptă 70.000 de spectatori (Imagine: Mediafax Foto)

"Bugetul din acest an este de 3,3 milioane de euro, dintre care 2,2 milioane sunt destinate (onorariilor, n.r.) artiştilor", a declarat Laura Coroianu, director executiv Emagic. La ediţia de anul trecut, bugetul a fost de circa 3 milioane de euro, iar în 2007 - 2,35 milioane de euro.

De asemenea, Coroianu a declarat că anul acesta, în cele cinci zile de festival, sunt aşteptaţi circa 70.000 de spectatori.

Cu un line up ce cuprinde artişti precum The Killers, Moby, Motorhead, Franz Ferdinand, Orbital, Santana, Manowar - în total peste 30 de artişti care vor urca pe scenele festivalului B'estfest -, Laura Coroianu se aşteaptă ca cele mai aglomerate zile să fie 1 şi 4 iulie, când headlineri sunt The Killers, respectiv Santana. Chiar dacă nu au oferit numărul total de bilete şi abonamente vândute, organizatorii au declarat că efectele crizei financiare nu s-au făcut simţite.

În cifre, festivalul are drept coordonate: 5 zile de festival, 14 zile de amenajare şi dezafectare, peste 30 de ore de muzică, peste 30 de nume pe afiş, artişti din 11 ţări (România, Marea Britanie, SUA, Australia, Suedia, Olanda, Germania, Danemarca, Republica Moldova, Bulgaria, Kazahstan), 250 de muzicieni, 350 de persoane în staff-ul artiştilor, 750 de persoane în echipa tehnică, 850 de nopţi de hotel, 70.000 de spectatori în total, 2 scene de 19 pe 14 metri şi o suprafaţă totală de 30.000 de metri pătraţi, 64 de boxe line array, 32 subwoofere, 32 de monitoare de scenă, 12 seturi de monitoare in-ear, 10 console de mixaj, 40 procesoare de sunet, 100 de microfoane, 6 console de lumini, 80 de lumini inteligente, 300 KW lumini convenţionale, 100 metri pătraţi de ecrane video, 800.000 waţi de lumină şi sunet.

De asemenea, spectatorii B'estfest vor avea la dispoziţie 200 metri de baruri, precum şi 5 restaurante.

Festivalul va lua startul pe 1 iulie, noutatea ediţiei din 2009 fiind Ziua Zero - o scurtă avanpremiera a festivalului, care va avea drept cap de afiş pe una dintre cele mai titrate trupe ale momentului - The Killers. Programul va continua cu cele trei zile de festival propriu-zis, care pe lângă show-uri, va oferi publicului o adevărată experienţă festivalieră, punând la dispoziţie distracţii precum Dukes Box, Poles Apart şi Miniscule of Sound, alături de celebrele party-uri Silent Disco. Ultima zi a festivalului rămâne şi în 2009 rezervată fanilor muzicii rock, cărora li s-a pregătit şi de această dată o generoasă porţie de heavy-metal, venită direct de la sursă - legendara trupă Manowar va fi headlinerul Aftershock.

Până în prezent, pe afişul B'estfest 2009 au fost confirmaţii artiştii şi trupele The Killers, Patrice, White Lies şi Snails (1 iulie), Ayo, Moby, Polarkreis 18, Motorhead, Les Elephants Bizarres şi Grimus (2 iulie), Klaxons, AB4, Orbital, Alternosfera, Gabriela Cilmi, Oceana şi Franz Ferdinand (3 iulie), Santana, The Charlatans, The Ting Tings, Gravity Co, Looptroop Rockers, The Mood şi Persona (4 iulie) şi Holyhell, Trooper, Thunderstorm şi NeXuS, Manowar, Ulytau, la Aftershock (5 iulie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici