B'estfest va avea loc între 1 şi 3 iulie. Vezi unde se va desfăşura şi cine cântă!

Festivalul B'estfest revine, între 1 şi 3 iulie, urmând să se desfăşoare pe un spaţiu verde din nordul Capitalei, primele nume de pe afişul evenimentului - care anul trecut a luat o pauză - fiind Skunk Anansie şi Pendulum, informează Emagic, organizatorul evenimentului.

70 afișări
Imaginea articolului B'estfest va avea loc între 1 şi 3 iulie. Vezi unde se va desfăşura şi cine cântă!

B'estfest va avea loc între 1 şi 3 iulie în Bucureşti

Anul acesta, festivalul se va desfăşura pe un spaţiu verde situat la aproximativ 10 minute de Piaţa Presei Libere, în zona Pipera-Tunari. Pe malul unui lac umbrit de sălcii, o suprafaţă verde de aproximativ 10 hectare urmează a fi transformată în B'estfest Camp, care va avea toate facilităţile necesare. Festivalul va beneficia de o scenă principală şi mai multe arene secundare, publicul având la dispoziţie o varietate de concerte, expoziţii neconvenţionale, ateliere de creaţie, spaţii de relaxare, jocuri şi târguri cu produse handmade, completate de zone de terase, baruri şi restaurante. De asemenea, scena principală va funcţiona până după ora 00.00, spectatorii având posibilitatea să se distreze până dimineaţa.

"Din 2007 până acum, prietenii apropiaţi şi cei din rândul publicului fidel ne-au tot rugat să mutăm B'estfest de pe betoane, pentru că un festival înseamnă mai mult decât o serie de concerte, este o experienţă a libertăţii neîngrădite. Aşa că am profitat de pauza din 2010 să regândim conceptul de B'estfest şi am luat decizia ca, anul acesta, să-l mutăm într-un spaţiu întins, cu iarbă verde, şi să-l aducem astfel mai aproape de sufletul publicului tânăr, pentru care un festival înseamnă în primul rând oportunitatea de a fugi de cotidian într-un spaţiu creat special pentru el", a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

Nume reprezentativ al curentului britrock şi, totodată, o trupă cu una dintre cele mai deosebite prezenţe feminine, Skunk Anansie s-a format în 1994, activând până la începutul anilor 2000, când membrii formaţiei s-au despărţit, fiecare dintre ei implicându-se în proiecte separate. Anul 2009 a reprezentat însă un nou început pentru Skin, Cass, Ace şi Mark, cei patru revenind la formula de grup şi pregătindu-se pentru un turneu "Greatest Hits" şi un nou material discografic.

Câteva luni mai târziu a fost lansat albumul "Smashes and Trashes", o colecţie a celor mai cunoscute piese lansate de-a lungul carierei, completată cu trei noi single-uri: "Because of You", "Tear the Place Up" şi "Squander". A urmat cel de-al patrulea album de studio, "Wonderlustre", primele două extrase, "My Ugly Boy" şi "Over The Love", urcând rapid în clasamentele europene şi confirmând încă o dată valoarea trupei britanice. În 2004, Skunk Anansie a fost desemnată drept una dintre cele importante trupe din Marea Britanie, fiind inclusă în Guinness Book of British Hit Singles & Albums, cu peste 141 de săptămâni petrecute în clasamentele de specialitate. Skunk Anansie va ajunge şi la Bucureşti, unde, pe 1 iulie, va urca pe scena B'estfest, în cadrul celei de-a patra ediţii a festivalului.

Pendulum va fi reprezentanta Australiei pe scena de la B'estfest, trupa fiind una dintre preferatele festivalurilor internaţionale pentru show-urile live uluitoare, ce mizează pe un amestec complex de instrumente live, efecte electronice şi proiecţii vizuale impresionante. Greu de încadrat într-un singur gen muzical, stilul trupei este o fuziune ce variază de la dubstep şi drum and bass la rock alternativ, heavy metal şi chiar electro/house. Alcătuită din Rob Swire (voce, synth), Peredur ap Gwynedd (chitară), Gareth McGrillen (bass), Kevin Sawka (tobe), Ben "The Verse" Mount (MC), trupa are trecute în palmares 23 de single-uri, trei albume de studio, un album live şi o compilaţie, plus alte 35 de apariţii în proiecte muzicale separate. În 2011, trupa va concerta alături de Linkin Park în cadrul unui turneu în Statele Unite ale Americii, programându-şi pentru lunile de vară un nou turneu european, ce va include pentru prima dată în formula live şi Bucureştiul, pe 3 iulie, în cea de-a treia zi de B'estfest.

Biletele pentru cea de-a patra ediţie B'estfest vor fi puse în vânzare în curând.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici