Barack Obama şi Warren Buffett, veri îndepărtaţi prin intermediul unui strămoş francez

Preşedintele american Barack Obama şi miliardarul Warren Buffett sunt veri îndepărtaţi, având în comun un strămoş francez, potrivit site-ului genealogic Ancestry.com.

48 afișări
Imaginea articolului Barack Obama şi Warren Buffett, veri îndepărtaţi prin intermediul unui strămoş francez

Barack Obama şi Warren Buffett, veri îndepărtaţi prin intermediul unui strămoş francez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Experţii de la Ancestry.com au dat asigurări că Mareen Duvall, care a emigrat din Franţa spre Statele Unite în anii 1650, este al nouălea străbunic a lui Barack Obama, dar şi al şaselea străbunic al lui Warren Buffett.

Odată ajuns în America, Duvall a achiziţionat un teren în comitatul lui Anne Arundel, în Maryland (est), pe care l-a numit ulterior "Middle Plantation".

Site-ul american a afirmat deja că Barack Obama are rădăcini germane şi că este văr îndepărtat cu actorul Brad Pitt.

În timpul campaniei prezidenţiale, soţia fostului vicepreşedinte al administraţiei Bush, Dick Cheney, a dat asigurări că a descoperit că Obama este un văr îndepărtat al soţului ei, prin intermediul aceluiaşi imigrant francez.

"Mareen Duvall a avut 12 copii, deci un număr serios de descendenţi. Este dificil să dăm date exacte, însă există o comunitate suficient de mare care include descendenţi ai lui Mareen Duvall în Statele Unite", a declarat Anathasia Tyler, genealof al site-ului Ancestry.com, care are un milion de abonaţi în Statele Unite.

Tyler a descoperit legătura dintre Obama şi Buffet întâmplător, în timp ce studia arborele genealogic al miliardarului.

"Nu avem nicio idee dacă există o legătură (între cele două familii) când am început să lucrăm la arborele genealogic al lui Warren Buffet", a spus ea.

"Am început să trasăm arborele genealogic al lui Barack Obama în urmă cu câţiva ani şi, după ce am început să lucrăm şi la cel al lui Warren Buffett, am ajuns la numele de familie «Duvall» şi am putut dovedi că există o legătură", a spus Tyler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici