Bărbatul care i-a ameninţat cu moartea pe producătorii "South Park", condamnat la 25 de ani de închisoare

Zachary Adam Chesser, un bărbat care i-a ameninţat cu moartea pe producătorii serialului de animaţie "South Park" - Matt Stone şi Trey Park -, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, informează contactmusic.com.

91 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care i-a ameninţat cu moartea pe producătorii "South Park", condamnat la 25 de ani de închisoare

Bărbatul care i-a ameninţat cu moartea pe producătorii "South Park", condamnat la 25 de ani de închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul în vârstă de 21 de ani a fost acuzat de terorism după ce i-a ameninţat cu moartea pe producătorii "South Park", pentru că aceştia l-au ironizat pe profetul Mohamed într-un episod controversat.

În toamna anului trecut, Chesser a pledat vinovat la acuzaţia că i-a îndemnat pe telespectatori să îi atace pe producătorii programului, postând online adresele lor de acasă şi adăugând "Faceţi-le o vizită".

Chesser, originar din Virginia, s-a înfuriat după ce a vizionat un episod, difuzat pe 10 aprilie 2010, în care Mohamed a fost prezentat îmbrăcat în urs. El a mai recunoscut că a furnizat materie primă unui grup terorist şi a incitat la violenţă.

Chesser a intrat pentru prima oară în atenţia FBI în urma mai multor postări pe site-ul revolutionmuslim.com. După difuzarea episodului care îl ironiza pe profetul Mahomed, el a postat o notă sub pseudonimul Abu Talhah Al-Amerikee, prin care îi ameninţa cu moartea pe creatorii serialului, Trey Parker şi Matt Stone.

Serialul "South Park" este difuzat de postul TV Comedy Central, divizie a grupului media Viacom.

"South Park", serialul de desene animate destinat adulţilor şi care prezintă aventurile unui grup de copii dintr-o staţiune montană din statul american Colorado, a generat numeroase controverse de la debutul său, prin parodierea celebrităţilor, politicienilor, clericilor, căsătoriei între homosexuali şi a unor lideri politici, precum Saddam Hussein şi Vladimir Putin şi prin atacarea deschisă, provocatoare şi fără menajamente a subiectelor controversate, cum ar fi avortul, violenţa şi sexul în mass-media, religia, războiul din Irak, alegerile prezidenţiale din 2000 şi 2004, inundaţiile din New Orleans din 2005 sau, mai recent, decesul lui Michael Jackson şi reţeaua Facebook. Orice este posibil şi orice este permis serialului care a intrat în Cartea Recordurilor ca producţia "cu cele mai multe înjurături", dar şi ca una dintre cele mai nonconformiste şi provocatoare producţii de televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici