Barbie lansează prima păpuşă cu scolioză din istorie

  • Mattel, creatorul lui Barbie, a introdus prima păpuşă cu scolioză din istorie.
  • Noua păpuşă Chelsea are o curbură a coloanei vertebrale şi o proteză pentru spate
2060 afișări
Imaginea articolului Barbie lansează prima păpuşă cu scolioză din istorie

Sursa foto: Twitter

Compania de jucării a lansat noua păpuşă Chelsea, care este sora mai mică a lui Barbie, cu o coloană vertebrală curbată şi cu o proteză de spate detaşabilă.
 
Invocând "puterea reprezentării", brandul îşi propune să normalizeze aparatura şi să încurajeze copiii să celebreze incluziunea cu cea mai recentă apariţie în familia Barbie.
 
Mattel a lucrat îndeaproape cu Dr. Luke Macyszyn, neurochirurg certificat şi specialist în afecţiuni complexe ale coloanei vertebrale la copii, pentru a dezvolta păpuşa, potrivit Independent.
 
Noua iteraţie a lui Chelsea măsoară 15 centimetri înălţime şi poartă o rochie roz cu o brăţară verde detaşabilă la spate şi pantofi albi. Părul ei şaten este coafat în valuri.
 
Scolioza se caracterizează prin răsucirea şi curbarea anormală a coloanei vertebrale. Simptomele includ o coloană vertebrală vizibil curbată, un umăr mai înalt decât celălalt sau un umăr sau şold mai proeminent decât celălalt, o cutie toracică proeminentă şi o diferenţă în lungimea picioarelor.
 
Afecţiunea se poate dezvolta la orice vârstă, dar este cel mai frecventă la copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, potrivit NHS. În Marea Britanie, aproximativ trei sau patru din 1.000 de copii necesită tratament pentru scolioză.
 
Deşi tratamentul nu este întotdeauna necesar la copii, deoarece coloana vertebrală se poate îmbunătăţi în mod natural pe măsură ce aceştia cresc, se poate folosi un aparat ortopedic sau ghipsat pentru a împiedica curbura să progreseze în continuare.
 
Lisa McKnight, vicepreşedinte executiv şi şef global pentru Barbie şi păpuşi la Mattel, a declarat: „Credem în puterea reprezentării şi ne angajăm să creăm păpuşi cu o varietate de înfăţişări, astfel încât copiii să se poată vedea pe ei înşişi în Barbie, şi acum într-o linie care o celebrează pe sora mai mică a lui Barbie, Chelsea. Suntem mândri să lansăm în premieră păpuşa Chelsea, cu un suport pentru spate detaşabil, pentru a continua să reflectăm mai bine lumea pe care copiii o văd în jurul lor. Linia noastră Chelsea oferă infinit mai multe modalităţi de a stârni poveşti, oferind în acelaşi timp copiilor o modalitate de a-şi dezvolta empatia şi abilităţile de procesare socială prin intermediul jocului cu păpuşi”.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici