Video Băsescu către colindători: Sunt convins că ne vom întâlni şi peste şapte ani, spre disperarea unora

Preşedintele Traian Băsescu a lăsat deoparte, vineri, în faţa copiilor veniţi să îl colinde, sobrietatea impusă de funcţie şi a îmbrăcat, peste costum, mantia roşie de Moş Crăciun, exprimându-şi convingerea că se va întâlni cu aceştia şi peste doi ani şi, "spre disperarea unora", şi peste şapte ani.

1 afișare

Astfel, pentru câteva minute, sala Unirii din Palatul Cotroceni, unde Administraţia prezidenţială a organizat, vineri, o recepţie în cadrul căreia preşedintele Traian Băsescu a primit mai multe grupuri de copii, dar şi ansambluri, care l-au colindat, a avut doi „Moşi Crăciun”: cel „autentic”, care stătea cuminte la locul rezervat lângă pomul de iarnă, şi şeful statului, căruia îl lipsea doar barba albă pentru a fi confundat cu primul.

Traian Băsescu i-a primit cu căldură pe copiii veniţi să-l colinde. Aceştia au simţit imediat acest lucru şi au abandonat rapid atmosfera de protocol, impusă de astfel de recepţii, şi s-au strâns în jurul preşedintelui, urându-i „Să trăiţi bine!” şi fotografiindu-se cu acesta.

Astfel, imediat ce unul dintre cele zece grupuri sau ansambluri terminau de colindat, copiii veneau spre şeful statului, îl înconjurau, se fotografiau cu el şi ascultau împreună colindele intonate de următorul grup.

Preşedintele Băsescu a avut parte, pe lângă colinde, şi de „dansul urşilor”, un joc popular dansat de doi copii, costumaţi în „urşi”, care a fost oferit de un ansamblu venit de la Chişinău.

De asemenea, şeful statului a primit, pe lângă urările din colinde, şi cadouri de la colindători. Reprezentanţii mai multor grupuri i-au oferit şefului statului daruri, printre care o icoană, un diapazon sau un prosop alb de borangic.

Băsescu a primit bucuros cadourile, dar, probabil, cel mai mult i-a plăcut diapazonul, pentru că, în momentul în care l-a primit, a exclamat: „Ca să dau tonul în politică!”

După ce a ascultat colindele, Traian Băsescu a rugat două dintre ansamblurile prezente să îi colinde, la rândul lor, pe colindători, din partea sa.

La sfârşit, Traian Băsescu le-a urat colindătorilor un an nou mai bun şi sănătate şi i-a poftit la o mică recepţie, dar şi să îşi ia cadourile de la „Moş Crăciun”.

„E timpul să ne liniştim, să ne adunăm lângă familii, să ne dorim unii altora un an mai bun decât cel care a fost. Am convingerea că ne vom întâlni şi la anul, şi peste doi ani, şi, spre disperarea unora, şi peste şapte ani. Întortocheate sunt căile domnului.” A spus Băsescu, transmiţându-le colindătorilor sănătate şi împlinirea dorinţelor.

Şeful statului a fost colindat de Ansamblul „Andantino” de la Cercul Militar Naţional, corul „Vlăstarelor” de la Orăştie, corul „Triolet”, grupul de copii „DoReMi”, grupul „Opincuţa” din Chişinău, grupul de copii de la Centrul de plasament „ Sfânta Macrina”, corul Uniunii Studenţilor din România, dar şi de trei ansambluri venite din Nordul Bucovinei şi din Cernăuţi.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici