Băsescu, "comite şi protector al cetăţii" la "Zilele municipiului Hunedoara"

Preşedintele Traian Băsescu a fost numit "comite şi protector al cetăţii" de către cavalerii din Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, sâmbătă seară, când a participat la sărbătorile prilejuite de "Zilele municipiului Hunedoara".

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu, "comite şi protector al cetăţii" la "Zilele municipiului Hunedoara"

Băsescu, "comite şi protector al cetăţii" la "Zilele municipiului Hunedoara"

Preşedintele a fost întâmpinat, sâmbătă searã, la Hunedoara, de cavaleri şi domniţe şi a fost numit "comite şi protector al cetăţii" de cãtre cavalerii din Ordinul
Cavalerilor de Hunedoara. Potrivit cavalerilor, "comitele" avea rol de protector al zonei şi speră că prin demersul lor îl vor determina pe preşedinte să îşi îndrepte atenţia spre Castelul Corvinilor din Hunedoara, monument istoric unic în Europa de Est.

Băsescu a salutat mulţimea adunată în faţa Primăriei Hunedoara. "Bună seara. Vin imediat între dumneavoastră", a spus preşedintele, înainte de intra în sediul instituţiei unde a stat câteva minute de vorbă cu oficialii în spatele uşilor închise, apoi a mers în faţa consilierilor hunedoreni, unde i-a fost înmânată cheia oraşului şi o plachetă.

În sala Consiliului Local Hunedoara, Băsescu a stat alături de primarul PD Nicolae Schiau, de preşedintele PD, Emil Boc, şi de europarlamentarul PD Monica Iacob Ritzi. După momentul oficial, Traian Băsescu a făcut obişnuita "baie de mulţime".

De la ieşirea din Primăria Hunedoara şi până la scena improvizată din apropierea podului peste Cerna, câteva sute de metri, preşedintele a strâns mâini şi a făcut fotografii cu copii şi tineri. Unii s-au bucurat de prezenţa preşedintelui şi l-au ovaţionat, salutându-l cu un prietenesc "Să trăiţi bine!".

"Preşedintele mi-a strâns mâna. Mă bucur că am ajuns lângă el. A fost o adevărată nebunie, pentru că sute de oameni se împingeau să-i strângă mâna", a spus hunedoreanca Marinela Andrei.

De pe scena amplasată în apropierea podului de peste Cerna, Traian Băsescu i-a îndemnat pe hunedoreni să voteze la alegerile pentru Parlamentul European, le-a urat distracţie plăcută, apoi s-a urcat într-un autoturism. Coloana oficială a pornit spre staţiunea Geoagiu Băi, unde Traian Băsescu şi soţia sa, care l-a însoţit la Hunedoara, rămân peste noapte la un hotel de patru stele, iar duminică dimineaţă pleacă la Oradea.

Pentru ca preşedintele să urce pe scenă şi să le vorbească hunedorenilor de "Zilele Hunedoarei", a fost întrerupt recitalul "Uni-K" de către oamenii de ordine. Recitalul a fost reluat imediat ce Traian Băsescu a părăsit oraşul Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici