Băsescu recită o poezie scrisă de el, la show-ul Divertis de la Pro TV - VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu recită, în emisiunea "Divertis - Serviciul Român de Comedie", care va fi difuzată duminică de Pro TV, o poezie scrisă de el în tinereţe, pe puntea Bricului Mircea, dedicată mamei şi celor de acasă.

929 afișări
Imaginea articolului Băsescu recită o poezie scrisă de el, la show-ul Divertis de la Pro TV - VIDEO

Băsescu recită o poezie scrisă de el, la show-ul Divertis de la Pro TV (Imagine: Pro Tv)

Şeful statului, invitat special la această emisiune, a recunoscut la filmări că în tinereţea sa de navigator, pe puntea Bricului Mircea, a compus poezii, chiar dacă nu a publicat încă niciun vers.

Un reportaj de la filmări cu secvenţe din emisiunea "Divertis - Serviciul Român de Comedie", care va fi difuzată duminică seară, în care preşedintele Băsescu recită, emoţionat, versurile compuse de el, a fost transmis, joi, în cadrul Ştirilor Pro TV.

Toni Grecu, amfitrionul emisiunii, l-a provocat pe şeful statului să recite câteva versuri de autor. Acesta s-a lăsat o vreme rugat, dar a spus totuşi o poezie de pe mare, dedicată mamei şi celor de acasă:

"Deasupră-ţi cerul se înalţă

Şi de pe el privesc în jos

Sute de stele ce-l admiră

Pe bravul om prietenos".

Uşor fâstâcit după acest moment, preşedintele a mărturisit că a uitat ultimele rânduri, scrise cu mulţi ani în urmă, însă, până la finalul emisiunii, şi le-a adus aminte.

"Mi-am adus aminte ultima strofă", le-a spus Băsescu gazdelor sale apoi, vizibil emoţionat, a recitat căteva versuri fiind aplaudat de cei prezenţi:

"Iar după luni de mers pe-ntinderea albastră,

Întors din nou la ţărmul tău iubit,

Ai alergat grăbit spre casă,

Să vezi iar chipul mamei fericit.

Casa era pustie şi cernită

Şi ai plecat încet, spre cimitir,

Ca să aşezi în ţărâna încă proapsăt răvăşită

Un trandafir, trei lacrimi şi-un sărut,

La capul mamei ce murise tristă,

Cu gândul la copilul ce-a crescut".

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici