Bateria "nemuritoare", concepută de cercetătorii americani

Cercetătorii americani au inventat o baterie destinată computerelor şi telefoanelor mobile capabilă să funcţioneze fără întrerupere, fără a avea nevoie de reîncărcare, timp de 30 de ani, informează RIA Novosti.

6 afișări
Imaginea articolului Bateria "nemuritoare", concepută de cercetătorii americani

Bateria "nemuritoare", concepută de cercetătorii americani

Potrivit revistei ştiinţifice Next Energy News, invenţia a fost finanţată de laboratorul de cercetări ştiinţifice al aviaţiei americane (Air Force Research Laboratory).

Bateriile produc energie datorită unor radioizotopi care emit particule beta. Bateriile numite "betavoltaice" nu sunt radioactive, iar la expirarea termenului de valabilitate, componentele acestora nu prezintă pericol de toxicitate sau radioactivitate.

Cutia bateriei poate avea dimensiuni relativ mici. Spre deosebire de acumulatorii tradiţionali, care se utilizează la scară largă în prezent, aceste baterii nu produc căldură.

Potrivit cercetătorilor, acumulatorii vor fi disponibili pe piaţă în doi-trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici