BBC a inclus o ursoaică panda pe lista femeilor importante din 2011 - FOTO

BBC a generat o nouă controversă - după ce pe lista personalităţilor sportive ale anului nu a inclus nicio femeie -, selectând-o în lista personalităţilor feminine ale anului 2011 pe Sweetie, o ursoaică panda care a fost adusă din China la grădina zoologică din Edinburgh, pentru împerechere.

286 afișări
Imaginea articolului BBC a inclus o ursoaică panda pe lista femeilor importante din 2011 - FOTO

BBC a inclus o ursoaică panda pe lista femeilor importante din 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Femela panda, cunoscută şi sub numele Tian Tian, este figura reprezentativă a lunii decembrie, după ce aducerea ei în Marea Britanie a fost intens mediatizată, potrivit dailymail.co.uk.

Printre celelalte 11 personalităţi feminine din lista "Chipurilor anului 2011" se află cântăreaţa Adele, care a dominat topurile muzicale, membra Congresului american Gabrielle Giffords, Pauline Pearce, care a înfruntat protestatarii de la Londra, şi libiana Iman al-Obeidi, care a dezvăluit într-o conferinţă de presă că a fost violată de mai mulţi soldaţi din trupele lui Muammar Gaddafi.

Includerea ursoaicei pe listă a generat o adevărată controversă, numită în presă "Pandagate".

Însă BBC şi-a susţinut alegerea argumentând că a fost una "veselă".

Un reprezentant al serviciului de radiodifuziune britanic a mai spus că nu este prima dată când pe aceste liste de sfârşit de an apar şi figuri non-umane.

În 2009, un crap uriaş pe nume Benson s-a regăsit pe lista personalităţilor masculine, iar pe cea a figurilor feminine importante din 2010 a fost Peppa Pig, un personaj de desene animate.

Cazul lui Sweetie a fost comentat şi pe Twitter, unde un utilizator scria: "Sunt destul de nehotărât cu privire la Pandagate. Lucrurile astea nu sunt niciodată ori albe ori negre".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici