Belgia, scoasă la licitaţie pe internet

Site-ul de internet eBay a fost nevoit, luni seara, să retragă un anunţ prin care Belgia a fost scoasă la licitaţie, la preţul iniţial de un euro, după ce, la ora 17.30, valoarea ofertei maxime a ajuns la 10 milioane de euro, potrivit AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Belgia, scoasă la licitaţie pe internet

Belgia, scoasă la licitaţie pe internet

Purtătorul de cuvânt al eBay, Peter Burin, a declarat că anunţul a fost postat pe data de 15 septembrie sub titlul "Belgia, un regat cu trei provincii". Vânzătorul este un fost jurnalist, Gerrit Six.

După 26 de oferte, suma iniţială cu care Belgia a fost scoasă la licitaţie, un euro, a ajuns la 10 milioane de euro.

În anunţ se putea citi că Belgia poate fi achiziţionată atât ca stat întreg, lucru pe care vânzătorul nu îl recomanda, dar şi pe provincii separate, Flandra, Bruxelles şi Valonia. Vânzătorul amintea că Belgia are datorii de stat de 300 de milioane de euro de care cumpărătorul trebuie să ţină cont.

Gerrit Six a declarat că a făcut acest lucru pentru a atrage atenţia: "Metoda funcţionează. Am apărut în toate ziarele. «Le Monde» a fugit după mine toată ziua pentru un interviu", a comentat acesta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al eBay, Belgia a mai fost o dată scoasă la vânzare pe eBay.

"Dar atunci anunţul nu a fost postat de un belgian şi nu era atât de amuzant. Noul anunţ era provocator şi destul de subtil", a spus Peter Burin.

Anunţul a apărut în cea de-a 100-a zi a crizei politice care a zguduit Belgia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici