Ben Affleck şi Mick Jagger sprijină cauza refugiaţilor din Republica Democrată Congo

Actorul american Ben Affleck şi starul rock Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones, au coprodus un scurtmetraj în sprijinul unei campanii ONU de colectare de fonduri în favoarea refugiaţilor din Republica Democrată Congo (RDC).

12 afișări
Imaginea articolului Ben Affleck şi Mick Jagger sprijină cauza refugiaţilor din Republica Democrată Congo

Ben Affleck şi Mick Jagger sprijină cauza refugiaţilor din Republica Democrată Congo

Filmul, proiectat miercuri la sediul ONU de Ben Affleck, a fost turnat în luna noiembrie în Nord-Kivu, provincia din estul Republicii Democrate Congo, unde luptele dintre forţele guvernamentale şi miliţiile rebele au reizbucnit, în luna august, forţând peste 25.000 de persoane să îşi abandoneze casele.

Filmul este intitulat "Gimme Shelter" ("Adăposteşte-mă"), după titlul unui celebru cântec din 1969 al trupei Rolling Stone, prin care Mick Jagger şi colegii lui de trupă denunţau războiul şi urmările sale - violurile şi crimele.

Filmul va fi distribuit în lumea întreagă prin intermediul internetului, televiziunii, telefoanelor mobile, cinematografelor şi lanţurilor hoteliere.

Prin difuzarea lui, producătorii speră să colecteze suma de 23 de milioane de dolari, care va fi donată Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (HCR), pentru a furniza apă potabilă şi materii de prim ajutor pentru oamenii forţaţi să-şi abandoneze casele.

"Am făcut acest film pentru a atrage atenţia asupra crizei umanitare din RDC, într-un moment în care omenirea este prea indiferentă şi întoarce privirea în altă parte", a declarat Affleck. "Suferinţa şi sărăcia pe care le-am descoperit acolo sunt halucinante, la un nivel de necrezut", a adăugat actorul american.

"Trupa Rolling Stone este foarte fericită că poate să contribuie prin filmul «Gimme Shelter» la susţinerea eforturilor lui Ben (Affleck, n.r.), pentru a mediatiza cât mai mult conflictul din Congo, la nivel mondial", a declarat Jagger într-un comunicat.

"Cu toţii ar trebui să ne mobilizăm şi să susţinem eforturile organizaţiilor precum HCR, care, pe teren, oferă protecţie refugiaţilor şi încearcă să asigure respectarea drepturilor acestora", a adăugat celebrul rocker britanic.

Citeşte şi:

Abuzuri grave în R.D. Congo la adresa drepturilor omului

ONU trimite peste 3000 de soldaţi în Congo

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici