Benicio Del Toro şi Martin Scorsese vor produce un serial despre Hernan Cortes

Actorul Benicio Del Toro s-a asociat cu cineastul Martin Scorsese pentru a produce împreună un serial TV despre conchistadorul spaniol Hernan Cortes, informează contactmusic.com.

105 afișări
Imaginea articolului Benicio Del Toro şi Martin Scorsese vor produce un serial despre Hernan Cortes

Benicio Del Toro (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Noul proiect de televiziune se intitulează "Cortes through America's", va fi produs de postul HBO şi va prezenta viaţa şi cariera celebrului explorator din secolul al XVI-lea, a cărui expediţie a dus la prăbuşirea Imperiului Aztec, potrivit contactmusic.com.

Malinche, fetiţa maya care l-a ajutat pe Cortes să îi cucerească pe azteci, şi Montezuma, liderul acestora, pus în cele din urmă în lanţuri de conchistadorul spaniol, se vor număra printre personajele principale ale noului serial, potrivit revistei Variety.

Martin Scorsese va regiza episoadele din acest serial, iar Benicio Del Toro se află în negocieri avansate pentru a interpreta rolul principal.

Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) şi "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) şi "Lupul de pe Wall Street" (2013). Martin Scorsese, în vârstă de 71 de ani, a primit şi 12 nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul "Cârtiţa/ The Departed".

Benicio Del Toro a câştigat Oscarul pentru cel mai bun rol secundar cu partitura interpretată în filmul "Traffic", de Steven Soderbergh, şi a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din "21 Grams", de Alejandro Gonzalez Innaritu. Del Toro a colaborat din nou cu Steven Soderbergh la biografia ecranizată a lui Che Guevara. Acel rol i-a adus trofeul pentru interpretare la ediţia din 2008 a Festivalului de Film de la Cannes şi, în anul următor, premiul pentru cel mai bun actor la gala Goya. În ultimii ani, starul hollywoodian s-a remarcat în mai multe producţii de succes, precum "Omul-lup/ The Wolfman", "Brutele/ Savages", "Thor: Întunericul", Jimmy P." şi "Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici