BepiColombo s-a „întâlnit” cu Mercur. Imaginile surprinse de sonda spaţială FOTO

  • Sonda spaţială europeană BepiColombo ne oferă primele imagini cu planeta Mercur, cel mai ascuns corp din Sistemul Solar.
  • BepiColombo a trecut la 200 kilometri de Mercur.
2573 afișări
Imaginea articolului BepiColombo s-a „întâlnit” cu Mercur. Imaginile surprinse de sonda spaţială FOTO

Sonda Bepi, lângă Mercur/ ESA/ATG MEDIALAB

Experţii care controlează sonda spaţială au în plan efectuarea a încă patru zboruri pentru care vor folosi impulsul gravitaţional al lui Mercur, acesta reducând viteza lui Bepi, conform BBC.
 
Obiectivul sondei este să se mişte încet şi să cadă pe o orbită stabilă, ceea ce ar trebui să se întâmple până la sfârşitul anului 2025. 
 
Sonda spaţială Bepi este, în esenţă, formată din nou părţi: una este dezvoltată de către European Space Agency (ESA), iar cealaltă, de către Agenţia Spaţială Japoneză (Jaxa). Cele două au fost cuplate pentru călătoria spre Mercur dar modul în care au fost lipite împiedică deschiderea principalelor camere. Prin urmare, imaginile captate au fost realizate cu câteva camere montate pe exteriorul lui Bepi.
 
Următorul survol al lui Bepi este programat pentru luna iunie 2023. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici