- Home
- Life-Inedit
- TOKYO, (02.12.2008, 18:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Berea spaţială, lansată în Japonia
Berea spaţială, rezultatul unui program îndrăzneţ de cultivare a orzului în spaţiu, pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), care a durat cinci luni, a fost lansată în Japonia.
17 afișări

Berea spaţială, lansată în Japonia
Berea a fost obţinută din orz cultivat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în 2006, iar la fabricarea ei au contribuit Academia Rusă de Ştiinţe, o universitate japoneză şi gigantul japonez din industria berii, Sapporo.
Producătorii au obţinut 100 de litri de bere, cu o concentraţie de alcool de 5,5%. Berea nu este de vânzare, chiar dacă brandul Sapporo oferă spre degustare japonezilor câteva mostre din această băutură, ca o tentativă de impulsionare a renumelui mărcii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum este marcată Ziua Păcălelilor în întreaga lume
-
Donald Trump se va prezenta în instanţă, marţi, la ora 14 după ora Coastei de Est/ O instanţă judiciară din Manhattan a votat punerea sub acuzare a lui Donald Trump / Este pentru prima dată în istoria americană când un fost preşedinte se va confrunta cu acuzaţii penale / Cine e procurorul care îl poate înfunda
-
Prima reacţie a fraţilor Tate după eliberarea din arest. Influencerul apare în primul videoclip, acasă
-
Administraţia SUA prelungeşte misiunea unui portavion în Mediterană, ca reacţie la atacuri în Siria
"Nu mai există nicio bere ca aceasta, deoarece ea a fost obţinută 100% din orz. Cea mai bine vândută marcă a noastră, Black Lebel, foloseşte ingrediente adiţionale, precum orezul. Berea spaţială nu conţine aşa ceva şi este cu adevărat o bere specială", a declarat Junichi Ichikawa, directorul departamentului de strategie al brandului Sapporo.
Astronautul rus Boris Morukov, care a petrecut 11 zile în spaţiu, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a declarat că orzul a fost cultivat alături de alte plante, precum grâu, lăptuci şi mazăre, adăugând că în programele viitoare va fi inclus şi cartoful.
"Cred că vom încerca să cultivăm în spaţiu şi câţiva cartofi. Pentru hrană, nu pentru a produce vodcă", a adăugat Morukov.
Vânzările de bere au scăzut în Japonia, iar această băutură nu a fost inclusă în meniul astronauţilor, din cauza concentraţiei de alcool şi gaze. Cum viitoarele misiuni pe ISS vor fi de lungă durată, profesorul Manabu Sugimoto, de la universitatea japoneză Okayama, i-a sfătuit pe astronauţi să nu elimine orezul de pe lista viitoarelor proiecte de cultivare a plantelor în spaţiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe