Bernardo Bertolucci va primi o stea pe Walk of Fame

Regizorul Bernardo Bertolucci va primi o stea pe celebrul "bulevard al gloriei" de la Hollywood, alăturându-se unor artişti italieni de marcă, printre care se numără Rudolf Valentino, Anna Magnani, Arturo Toscanini, Enrico Caruso şi Sophia Loren, onoraţi în acest mod.

1 afișare
Imaginea articolului Bernardo Bertolucci va primi o stea pe Walk of Fame

Bernardo Bertolucci va primi o stea pe Walk of Fame

Steaua lui Bertolucci va fi dezvelită pe 19 februarie, în faţă la Mann’s Chinese Theater. În paralel, în perioada 17 - 23 februarie, înainte de ceremonia de decernare a  premiilor Oscar, vor fi prezentate la Los Angeles o serie de filme reprezentative pentru cinematografia italiană.

Veteranul regizor italian va fi onorat, de asemenea, cu o retrospectivă a filmelor sale, inclusiv pelicule rar difuzate precum documentarul "La via del petrolio" (1968), despre istoria şi importanţa crucială a ţiţeiului, şi drama "Strategia păianjenului" (1970).

Cel mai celebru film al regizorului, născut pe 16 martie 1941 în apropiere de Parma, este "Ultimul tango la Paris" (1972), care prezintă relaţia sordidă, scandaloasă, bazată doar pe sex dintre un bărbat în vârstă şi o femeie tânără.

Bertolucci a realizat aproximativ 15 filme notabile, printre care se numără "Ultimul împărat" (1987), recompensat cu nouă premii Oscar, şi "Micul Buddha" (1993).

Bertolucci a primit un Leu de Aur pentru întreaga carieră la ediţia din 2007 a  Festivalului de Film de la Veneţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici