Beyonce recunoaşte că s-a inspirat din creaţia unei coregrafe belgiene în ultimul său videoclip

Cântăreaţa R&B Beyonce Knowles a recunoscut, marţi, că s-a inspirat, pentru cel mai recent videoclip al său, "Countdown", din creaţia coregrafei belgiene Anne Teresa De Keersmaeker, care o acuzase pe artista americană de plagiat.

335 afișări
Imaginea articolului Beyonce recunoaşte că s-a inspirat din creaţia unei coregrafe belgiene în ultimul său videoclip

Beyonce (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe de altă parte, cântăreaţa mai spune, într-un comunicat, că a avut şi alte surse de inspiraţie pentru acest videoclip, care a fost vizionat de aproape două milioane de persoane, făcându-i astfel publicitate coregrafei.

Aceasta din urmă însă a acuzat-o pe Beyonce că i-a plagiat două spectacole, "Rosas danse Rosas" şi "Achterland", şi şi-a contactat avocatul pentru a examina posibilele căi de acţiune, a anunţat, luni, prin compania sa, Rosas.

"După cum se vede, baletul «Rosas danse Rosas» este unul dintre nenumăratele elemente la care fac referire în videoclipul meu «Countdown»", a declarat Beyonce în comunicatul citat, adăugând însă: "Am adus, de asemenea, un omagiu filmului «Funny Face», cu legendara Audrey Hepburn. Principalele mele surse de inspiraţie au fost anii '60 şi '70, Brigitte Bardot, Andy Warhol, Twiggy şi Diana Ross".

"Videoclipul a fost deja văzut de aproape două milioane de persoane şi sper că fanii vor vedea toate aceste omagii şi că îi vor descoperi pe Audrey Hepburn, Warhol, Bardot, «Rosas danse Rosas» şi toţi ceilalţi care m-au inspirat", a adăugat cântăreaţa.

Purtătoarea de cuvânt a companiei Rosas, Johanne De Bie, a declarat, luni, că s-au constat mai multe asemănări între videoclip şi filmele realizate de Thierry De Mey după spectacolele "Rosas danse Rosas", în 1997, şi "Achterland", în 1994. "L-am contactat pe avocatul nostru în această chestiune pentru a vedea care sunt drepturile noastre", a adăugat ea.

Asemănarea între versiunea filmată a baletului "Rosas danse Rosas" şi videoclipul lui Beyonce este într-adevăr izbitoare, atât în ceea ce priveşte decorul şi costumele, cât şi mişcările de dans.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici