Biroul la care Bram Stoker a scris romanul "Dracula", scos la licitaţie

Biroul la care Bram Stoker a scris celebrul său roman "Dracula", în 1897, va fi scos la licitaţie, în luna decembrie, după ce a fost restaurat şi transformat într-o veritabilă operă de artă, au anunţat, miercuri, reprezentanţii casei de licitaţii Profiles in History.

146 afișări
Imaginea articolului Biroul la care Bram Stoker a scris romanul "Dracula", scos la licitaţie

Biroul la care Bram Stoker a scris romanul "Dracula", scos la licitaţie (Imagine: Daniel Mihailescu - MediafaxFoto))

Biroul, care va fi scos la vânzare în cadrul unei licitaţii ce va avea loc în zilele de 15 şi 16 decembrie, are în spate o istorie destul de tumultuoasă. Astfel, în ultimul secol, biroul a fost serios deteriorat, unele dintre sertarele originale au dispărut, iar piciorele din lemn i-au fost scurtate.

Scriitorul irlandez Bram Stoker, care a murit în 1912, i-a lăsat biroul bunului său prieten J.S.R Phillips. Actualul proprietar al biroului l-a angajat pe Mark Brazier-Jones, un designer şi producător de mobilier, pentru a recondiţiona biroul şi pentru a-l transforma într-o operă de artă, au precizat reprezentanţii casei de licitaţii Profiles in History.

Mark Brazier-Jones spune că a dorit să păstreze "cicatricele şi texturile" originale ale biroului şi să aducă în acelaşi timp un omagiu scriitorului Bram Stoker, persoana care a introdus povestea contelui Dracula în cultura pop din zilele moderne.

Printre îmbunătăţirile aduse de Brazier-Jones se numără o serie de broderii în formă de lilieci, câini sălbatici şi trandafiri. Designerul a căptuşit cu piele două compartimente secrete ale biroului, ce vor fi dezvăluite doar viitorului proprietar al acestuia.

Reprezentanţii casei Profiles in History se aşteaptă ca biroul, ce va fi scos la vânzare alături de candelabre şi sfeşnice asortate, create tot de Mark Brazier-Jones, să fie achiziţionat la un preţ cuprins între 60.000 de dolari şi 80.000 de dolari.

Scriitorul britanic Bram Stoker (1847 - 1912) l-a folosit pe Vlad Ţepeş ca sursă de inspiraţie pentru romanul său "Dracula", publicat în 1897. Tot Bram Stoker a avut ideea să asocieze această legendă europeană cu un animal sud-american - liliacul hematofag numit şi "Vampir" (Desmodus rotundus).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici