Blestemul actriţelor premiate cu Oscar: Au căsnicii mai scurte

Actriţele premiate cu Oscar au în medie căsnicii mai scurte cu circa cinci ani decât cele care au fost nominalizate, dar nu au câştigat celebra statuetă, în perioada 1936 - 2010, potrivit unui studiu canadian citat de AFP.

705 afișări
Imaginea articolului Blestemul actriţelor premiate cu Oscar: Au căsnicii mai scurte

Kate Winslet, Reese Witherspoon, Hilary Swank şi Sandra Bullock (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Studiul realizat la Rotman School of Management, de la Universitatea Toronto, a relevat că actriţele premiate cu Oscar ar fi mai susceptibile de divorţ decât actorii care au câştigat aceste distincţii.

Autorii studiului au analizat informaţii provenind de la 751 de actori şi actriţe nominalizaţi la Oscar, în perioada 1936 - 2010. Datele au arătat că actriţele câştigătoare aveau o durată medie de căsnicie de 4,3 ani, în timp ce la celelalte durata medie a căsniciei era în medie de 9,5 de ani.

În schimb, la actori diferenţa era mai mică, de la 11,9 ani de căsnicie pentru actorii premiaţi, la 12,56 pentru ceilalţi.

Explicaţia pentru acest "blestem" al actriţelor premiate cu Oscar ar fi crearea unor tensiuni în cuplu, dacă partenerul are mai puţin succes sau câştigă mai puţin.

Joan Crawford, Bette Davis, Halle Berry, Kate Winslet, Reese Witherspoon, Hilary Swank şi Sandra Bullock se numără printre vedetele care au divorţat la scurt timp după primirea râvnitei statuete.

"Se pare că până şi căsniciile actriţelor de la Hollywood, aflate pe culmile carierei lor, nu scapă de consecinţele care lovesc în femeile care nu respectă norma socială", spune Tiziana Casciaro, unul dintre autorii studiului.

În mod ironic însă, anul acesta, venerabila actriţă Meryl Streep, căsătorită de peste 30 de ani cu sculptorul Don Gummer, a câştigat cel de-al treilea Oscar din carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici