Blondie lansează un nou album în septembrie

Trupa Blondie a anunţat, vineri, că va lansa în luna septembrie primul ei album de studio din ultimii nouă ani, intitulat "Panic Of Girls", informează ediţia electronică a revistei New Music Express.

264 afișări
Imaginea articolului Blondie lansează un nou album în septembrie

Blondie lansează un nou album în septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Albumul "Panic Of Girls" conţine 11 piese, este produs de Jeff Saltzman şi Kato Khandwala şi a fost înregistrat în principal la New York.

Acest material discografic conţine un cover după piesa "Girlie Girlie" de Sophia George şi un cover al piesei "Sunday Smile" interpretată de grupul Beirut. De altfel, Zach Condon, un membru al grupului Beirut, apare pe acest disc în calitate de artist invitat.

Blondie a lansat, totodată, videoclipul pentru piesa "Mother", primul single extras de pe albumul "Panic of Girls".

Lansarea noului album va fi însoţită şi de un turneu mondial de promovare a acestui material discografic.

Membrii trupei Blondie au fost pionieri ai punk rock-ului american şi ai scenelor new wave, iar primele două albume ale formaţiei au conţinut puternice elemente din ambele stiluri. Deşi a avut succes în Australia şi Marea Britanie, Blondie a fost privită în SUA ca o trupă underground, până la lansarea albumului "Parallel Lines", în 1978. După şase albume de studio, care au inclus stiluri diverse, precum new wave, disco, pop şi raggae, şi peste 60 de milioane de discuri vândute, trupa Blondie s-a destrămat, în 1982.

Grupul s-a reunit în 1997 şi a fost primit cu succes de public, iar în 1999 a ajuns pe primul loc în topurile muzicale britanice, cu hitul "Maria".

În 2006, membrii trupei au fost incluşi în Rock 'n' Roll Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici