Blur lansează un nou single, după o pauză de şapte ani

Trupa britanică Blur s-a reunit într-un studio de înregistrări şi va lansa, săptămâna viitoare, un nou single, aceasta fiind prima piesă nouă a grupului înregistrată după o pauză de şapte ani, informează thesun.co.uk.

30 afișări
Imaginea articolului Blur lansează un nou single, după o pauză de şapte ani

Blur lansează un nou single, după o pauză de şapte ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acesta va fi primul single înregistrat de membrii trupei Blur - Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James şi Dave Rowntree - de la piesa "Good Song", lansată în 2003.

Fanii trupei Blur i-au încurajat în permanenţă pe membrii grupului să se reunească, în special după lansarea, în ianuarie 2010, a documentarului "No Distance Left To Run", care prezintă povestea trupei Blur.

"La început, Damon Albarn nu intenţiona deloc să intre în studio alături de Blur. El era foarte ocupat cu proiectul Gorillaz. Însă nu a putut să reziste tentaţiei de a vedea dacă magia era încă acolo, alături de vechii săi tovarăşi. Şi a fost", a declarat o sursă pentru tabloidul britanic The Sun.

"Ei au înregistrat noul single într-o ediţie limitată şi acest cântec va fi lansat de mâine într-o săptămână (17 aprilie, n.r.)" a adăugat aceeaşi sursă.

Noua piesă va fi lansată în onoarea Record Store Day, pe 17 aprilie. Această zi specială celebrează magazinele de produse muzicale independente din Marea Britanie şi este sărbătorită de mulţi artişti şi muzicieni, care lansează cu această ocazie diverse piese în ediţii limitate.

Potrivit presei britanice, doar 1.000 de copii ale acestui single vor fi puse în vânzare.

"Ne dorim ca magazinele muzicale independente să continue să existe, ele reprezintă o parte importantă a culturii noastre muzicale. Muzica este o modalitate simplă pentru grupul Blur de a-şi reafirma sprijinul pentru o cauză şi sperăm ca oamenilor să le placă piesa noastră", a declarat Damon Albarn.

Recent şi trupele Metallica şi Black Sabbath au anunţat că vor lansa împreună două single-uri pe un disc vinil, într-o ediţie limitată la 1.000 de unităţi, cu ocazia Record Store Day, pe 17 aprilie.

Blur este o trupă britanică de rock alternativ, înfiinţată în Londra în 1989, de solistul Damon Albarn, chitaristul Graham Coxon, basistul Alex James şi toboşarul Dave Rowntree. Blur a contribuit la revitalizarea stilului britpop şi mulţi au considerat formaţia o rivală a trupei Oasis. Ultimul album Blur, intitulat "Think Tank", a fost lansat în 2003, după care membrii trupei s-au implicat în proiecte personale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici