Bob Hoskins se retrage din cinematografie, după ce a fost diagnosticat cu Parkinson

Actorul britanic Bob Hoskins, cunoscut din filme precum "The Long Good Friday", "Mona Lisa" sau "Neverland", a anunţat că se retrage din cinematografie, după ce a fost diagnosticat cu maladia Parkinson.

231 afișări
Imaginea articolului Bob Hoskins se retrage din cinematografie, după ce a fost diagnosticat cu Parkinson

Bob Hoskins (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o declaraţie de presă făcută miercuri, prin intermediul agentului său, actorul în vârstă de 69 de ani le-a mulţumit fanilor săi şi a spus că a avut parte de o carieră minunată, informează accesshollywood.com.

Bob Hoskins a fost diagnosticat cu această maladie neuronală degenerativă în toamna anului trecut.

Actorul britanic, care a interpretat în general roluri de hoţi, gangsteri şi psihopaţi, s-a remarcat în câteva filme devenite clasice, precum "The Long Good Friday" (1980), "Mona Lisa" (1986), "Cine vrea pielea lui Roger Rabbit ?/ Who Framed Roger Rabbit?" (1988), "Hook" (1991), dar şi mai recente, precum "Neverland" (2011) şi "Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător/ Snow White and the Huntsman" (2012).

Maladia Parkinson este una dintre principalele boli neurodegenerative, după maladia Alzheimer. Ea este şi una dintre cele mai frecvente cauze de handicap motor, după accidentele vasculare cerebrale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici