Boc a mers cu miniştrii la Zidul Plângerii şi a aprins 33 de lumânări la Mormântul Sfânt

Premierul Emil Boc şi miniştrii care îl însoţesc în vizita în Israel au mers miercuri seară în Oraşul Vechi din Ierusalim şi au vizitat Mormântul Sfânt, oprindu-se în final la Zidul Plângerii, fiind atent supravegheaţi de forţele de securitate israeliene pe parcursul întregului drum.

457 afișări
Imaginea articolului Boc a mers cu miniştrii la Zidul Plângerii şi a aprins 33 de lumânări la Mormântul Sfânt

Emil Boc (Imagine: Victor Ciupuliga/Arhiva Mediafax Foto)

Împreună cu delegaţia de miniştri, Boc s-a oprit la un magazin din Oraşul Vechi şi a cumpărat 33 de lumânări, pe care le-a aprins la Mormântul Sfânt.

Conform tradiţiei, cele 33 de lumânări, semnificând vârsta la care a fost crucificat Iisus Hristos, au fost aprinse la Mormântul Sfânt şi luate acasă de premier.

Alături de lumânări, Boc a cumpărat mai multe iconiţe şi cruciuliţe.

La Zidul Plângerii, Boc s-a recules aşezându-se pentru câteva minute pe scaun, alături de miniştrii Borbely, Ritli, Baconschi, Tabără şi Funeriu, la fel procedând în spaţiul rezervat femeilor miniştrii Elena Udrea şi Sulfina Barbu şi secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu.

Boc spune că a trăit la Mormântul Sfânt un moment magic. Udrea a lăsat acatiste la Zidul Plângerii

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, că vizita efectuată la Mormântul Sfânt i-a permis să trăiască un "moment spiritual magic" de care te poţi bucura o singură dată în viaţă şi care nu se uită niciodată.

"Am avut un scurt moment în care, ca orice creştin, am putut să mă bucur şi să trăiesc momente unice vizitând locurile sfinte. Este un lucru pe care nu-l uiţi niciodată şi poate ai doar o singură dată această şansă în viaţă", a spus Boc.

La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, aflată în delegaţia premierului, a spus jurnaliştilor că a lăsat acatiste la Zidul Plângerii, ca şi în vizita sa anterioară la Ierusalim, când dorinţele formulate i s-au şi îndeplinit.

Şeful Guvernului se află miercuri şi joi la Ierusalim, pentru şedinţa interguvernamentală româno-israeliană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici