Boc va discuta cu Berlusconi despre cazul filmului "Francesca"

Premierul Emil Boc a declarat că va discuta cu omologul său italian, Silvio Berlusconi, despre cazul filmului "Francesca", interzis la Veneţia în urma reclamaţiilor deputatei Alessandra Mussolini, arătând că în această situaţie este vorba de libertatea de exprimare, creaţie artistică şi cenzură.

14 afișări
Imaginea articolului Boc va discuta cu Berlusconi despre cazul filmului "Francesca"

Boc va discuta cu Berlusconi despre cazul filmului "Francesca" (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că este un exces care trebuie să fie rezolvat. Voi discuta(cu Berlusconi -n.r.) despre acest aspect, pentru că este o persoană extrem de deschisă, dispusă să abordeze orice subiect", a spus Boc, la postul B1 TV.

Premierul Emil Boc va efectua, la jumătatea lunii septembrie, o vizită în Italia, la invitaţia omologului său Silvio Berlusconi, unde va avea o întrevedere şi cu Papa Benedict al XVI-lea.

Filmul "Francesca", de Bobby Păunescu, prezentat la Festivalul de la Veneţia, a fost interzis în oraşul italian, de reţeaua locală de cinematografe, după reclamaţiile făcute de deputata Alessandra Mussolini şi de primarul Veronei, Flavio Tosi, potrivit cinemaitaliano.info.

Pelicula a fost interzisă după ce, în urma proiecţiilor de la Festivalul de la Veneţia, desfăşurat între 2 şi 12 septembrie, deputata Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini, şi primarul Veronei, Flavio Tosi, au sesizat că există în film anumite replici pe care le consideră insultătoare la adresa lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici