Filmul "Francesca", de Bobby Păunescu, interzis la Veneţia - VIDEO

Filmul "Francesca", de Bobby Păunescu, prezentat la Festivalul de la Veneţia, a fost interzis în oraşul italian, de reţeaua locală de cinematografe, după reclamaţiile făcute de deputata Alessandra Mussolini şi de primarul Veronei, Flavio Tosi, potrivit cinemaitaliano.info.

3028 afișări
Imaginea articolului Filmul "Francesca", de Bobby Păunescu, interzis la Veneţia - VIDEO

Monica Bârlădeanu şi Bobby Păunescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini

Pelicula a fost interzisă după ce, în urma proiecţiilor de la Festivalul de la Veneţia, desfăşurat între 2 şi 12 septembrie, deputata Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini, şi primarul Veronei, Flavio Tosi, au sesizat că există în film anumite replici pe care le consideră insultătoare la adresa lor.

În film, un personaj spune la un moment dat: "Nu ai auzit-o pe acea târfã de Mussolini, care-i vrea morţi pe toţii românii?/ Non hai sentito quella puttana della Mussolini che vuole morti tutti i romeni?" şi, de asemenea "acel idiot de primar al Veronei/sindaco di Verona di merda".

Alessandra Mussolini a cerut interzicerea filmului sau, ca alternativă, eliminarea sau modificarea acelei fraze.

Pe de altă parte, distribuitorul italian al peliculei, casa Fandango, a replicat că intenţionează să difuzeze filmul în forma originală, începând din octombrie.

"Vom respecta integritatea operei şi munca regizorului. Dacă însă instanţa îi va da dreptate lui Mussolini şi ne va cere să schimbăm remarca aceea, o vom face într-un fel sau altul, cu acordul regizorului. Cu alte cuvinte, mergem înainte şi lansăm filmul aşa cum este la sfârşitul lunii octombrie", a spus Domenico Procacci, fondatorul şi directorul casei de producţie şi distribuţie cinematografică Fandango.

Video Stirileprotv.ro

"Francesca", debutul în regia de lungmetraj al lui Bobby Păunescu, a fost aplaudat la scenă deschisă, joi, la Festivalul de la Veneţia, în ciuda faptului că el conţine insulte la adresa politicienilor italieni şi îi acuză pe locuitorii Italiei de rasism, potrivit ediţiei online a agenţiei Adnkronos.

"Francesca", cu Monica Bârlădeanu în rolul principal, a avut, joi, premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în secţiunea Orizzonti, care prezintă noile tendinţe din cinematografia mondială şi face parte din selecţia oficială.

Monica Bârlădeanu, Bobby Păunescu şi Doru Boguta

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici