Bobby Păunescu: Nu vreau să fac nicio modificare filmului "Francesca"

Regizorul Bobby Păunescu a declarat pentru MEDIAFAX că nu vrea să facă nicio modificare filmului său "Francesca" - prezentat, joi, la Mostra veneţiană -, care conţine insulte la adresa Alessandrei Mussolini, dar şi a altor politicieni italieni, deşi deputata a spus că va cere interzicerea peliculei.

214 afișări
Imaginea articolului Bobby Păunescu: Nu vreau să fac nicio modificare filmului "Francesca"

Bobby Păunescu: Nu vreau să fac nicio modificare filmului "Francesca" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini

După ce a citit primele cronici ale filmului "Francesca", care conţine insulte la adresa ei, Alessandra Mussolini (nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini) a declarat că se gândeşte să ceară despăgubiri autorilor peliculei, dar şi interzicerea difuzării acesteia în Italia.

"Oarecum mă surprinde ceea ce vrea să facă doamna Mussolini, să blocheze filmul în Italia. Respectând proporţiile, e ca şi cum George Bush ar fi blocat «Farenheit 9/11» - ceea ce e aproape incredibil", a declarat Bobby Păunescu.

Regizorul, pentru care filmul "Francesca" reprezintă debutul în lungmetraj, a mai spus că, în urma discuţiilor cu casa de producţie Fandango, care deţine drepturile de distribuţie în Italia, filmul nu va suferi niciun fel de modificare. "În Italia e distribuitoare casa de producţie Fandango, care e considerată unul dintre cele mai importanţi distribuitori de filme independente din Italia, care a produs şi «Gomorra». (...) Se pare că filmul trebuie să iasă în Italia aşa şi Domenico Procacci (fondatorul Fandango - n.r.) chiar mi-a zis că ei au totul pregătit pentru cazul în care va avea loc o înfuntare în justiţie. Sunt pregătiţi să meargă până la capăt", a mai spus Păunescu.

Bobby Păunescu, Monica Bârlădeanu şi Doru Boguta

"Ce e important de menţionat - acest film nu e despre doamna Mussolini. Nu este un film critic la adresa ei. (...) Ideea e că dânsa a declarat că toţi românii au în ADN violul şi crima - când faci asemenea declaraţii trebuie să te aştepţi să apară şi astfel de reacţii", a subliniat el. "Eu am crescut în Italia, e ca a doua ţară pentru mine. Prin filmul acesta am încercat să arăt cât de mult ţin la Italia", a explicat regizorul. "Nu avem în vedere să modificăm nimic", a concluzionat acesta.

Alessandra Mussolini a declarat că intenţionează să meargă până la capăt cu acţiunea împotriva acestui film românesc, despre care, spune ea, nu ştia nimic şi care mai conţine insulte la adresa primarului Veronei, Flavio Tosi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici