Bolul din lemn care a strâns peste 220.000 de lire sterline. ”Tâmplarul”, în vârstă de 12 ani, a organizat o tombolă pentru copiii ucraineni

  • Un tânăr de 12 ani din Cumbria, un star al tâmplăriei, a strâns peste 220.000 de lire sterline pentru copiii ucraineni prin intermediul unei tombole pentru un bol din lemn pe care l-a realizat.
  • Bolul, realizat manual, prezintă două linii - galbenă şi albastră - reprezentând steagul Ucrainei şi a atras sprijinul unor vedete precum Stephen Fry şi actorul din Harry Potter, Jason Isaacs.
4607 afișări
Imaginea articolului Bolul din lemn care a strâns peste 220.000 de lire sterline. ”Tâmplarul”, în vârstă de 12 ani, a organizat o tombolă pentru copiii ucraineni

Sursa foto: Twitter

Gabriel Clark, a început apelul său "Bowl For Ukraine", care are două linii - galbenă şi albastră - reprezentând steagul ţării, din cauza grijii pentru copiii prinşi în războiul din Ucraina.
 
Potrivit organizaţiei Salvaţi Copiii, aproape două treimi dintre cei 7,5 milioane de copii din Ucraina şi-au părăsit casele de la escaladarea conflictului în urmă cu şapte săptămâni.
 
Cu speranţa iniţială de a strânge 6.000 de lire sterline pentru apelul organizaţiei Salvaţi Copiii, bolul lui Gabriel a devenit viral pe reţelele de socializare.
 
Tatăl său, Richard Clark, a documentat călătoria sa ca lucrător în lemn prin intermediul Twitter, arătând imagini cu fiul său creând creaţiile sale artizanale.
 
Apelul le cere celor care participă să doneze pentru Salvaţi Copiii, având şansa de a câştiga bolul.
 
În apel se spune că Gabriel speră să "transmită o parte din generozitatea pe care oamenii i-au arătat-o, copiilor care au nevoie de ea", potrivit Sky News.
 
Contul de Instagram al lui Gabriel a luat iniţial avânt după ce tatăl său a scris o serie de tweet-uri în care explica faptul că fiul său a venit acasă supărat şi nu a fost considerat "cool" pentru dragostea sa pentru tâmplărie.
 
În 48 de ore, a trecut de la şase urmăritori, la 227.000 şi a primit aproximativ 20.000 de comenzi pentru boluri.
 
De atunci, starul lucrului în lemn a primit foarte mult sprijin online din partea publicului şi a unor celebrităţi, printre care Stephen Fry şi actorul Jason Isaacs, care l-a interpretat pe Lucius Malfoy în Harry Potter.
 
În postările de pe Instagram şi Twitter, Gabriel şi tatăl său au mulţumit donatorilor care au ajutat la susţinerea tombolei.
 
Într-un videoclip, băiatul de 12 ani a spus: „Nu pot să spun nimic altceva decât mulţumesc".
 
Clark a adăugat: „Aşa că vă mulţumesc, dragi oameni de pe Twitter, pentru tot ce aţi făcut. Generozitatea voastră cu inimă mare a strălucit o lumină în aceste vremuri întunecate şi a schimbat vieţi tinere, nu în ultimul rând pe cea a lui Gabriel".
 
Organizaţia Salvaţi Copiii afirmă că tinerii ucraineni sunt în pericol iminent din cauza spitalelor şi şcolilor atacate, cu preocupări deosebite pentru zonele grav afectate, cum ar fi Mariupol, unde oamenii se confruntă, de asemenea, cu lipsa de alimente şi apă.
 
Datele Organizaţiei Naţiunilor Unite estimează că 2,8 milioane de copii sunt în prezent strămutaţi în Ucraina, iar alte două milioane au fugit în ţările vecine.
 
ONU a reuşit să verifice moartea a 153 de copii, deşi există îngrijorări că numărul real este aproape sigur mai mare.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici