Bono a dezvăluit motivul pentru care poartă permanent ochelari - VIDEO

Cântăreţul britanic Bono poartă permanent ochelari pentru că de 20 de ani suferă de glaucom, o afecţiune care, dacă nu este tratată, poate duce la orbire.

2340 afișări
Imaginea articolului Bono a dezvăluit motivul pentru care poartă permanent ochelari - VIDEO

Bono a dezvăluit motivul pentru care poartă permanent ochelari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Solistul trupei U2, Bono, în vârstă de 54 de ani, a explicat în cadrul emisiunii "The Graham Norton Show", difuzată vineri de televiziunea BBC 1, motivul pentru care apare mereu purtând ochelari de soare, chiar şi atunci când se află într-o încăpere, informează contactmusic.com.

Bono a fost invitat la această emisiune alături de colegii săi de trupă şi de actorii Robert Downey Jr., Robert Duvall şi Stephen Fry, iar moderatorul, Graham Norton, a arătat o serie de fotografii din perioada de început a trupei U2, în care artistul apărea fără ochelari.

Fiind întrebat dacă îşi dă vreodată ochelarii jos, cântăreţul a spus: "Am glaucom de 20 de ani". El a explicat apoi că vederea sa este afectată de această boală, unele obiecte pe care le priveşte apărând înceţoşate.

Glaucomul este o afecţiune oftalmologică cauzată de creşterea tensiunii intraoculare din cauză că lichidul din ochi, numit umoarea apoasă, nu se poate scurge corect. Presiunea intraoculară poate afecta nervul optic şi, dacă nu este tratată, poate duce la orbire permanentă.

Bono a mai spus că urmează un tratament şi că vederea sa este mulţumitoare.

Pe de altă parte, în aceeaşi emisiune, actorul Robert Downey Jr a făcut schimb de ochelari cu Bono, împrumutându-i ochelarii săi de vedere. "Cred că îi stă foarte bine, cred că arată interesant", a spus Downey Jr.

Bono a glumit, anticipând replicile care vor urma în urma mărturisirii privind boala de care suferă. "N-o să vă mai iasă din cap, nu-i aşa? O să ziceţi toţi: «Vai, săracul Bono, e orb!»", a spus solistul trupei U2.

Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume în anii 1980 - "The Joshua Tree" şi "Rattle and Hum".

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge. Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 150 de milioane de albume.

Cel mai recent turneu susţinut de U2, intitulat "360º Tour", este seria de concerte cu cele mai mari încasări din istorie, cu venituri de 737 de milioane de dolari obţinute în 2010 şi 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici