Brian May, chitaristul trupei Queen, a ajutat NASA să recupereze o mostră dintr-un asteroid

Brian May, chitaristul trupei Queen, a făcut parte din echipa NASA care a recuperat, în premieră, o mostră de pe un asteroid, potrivit CNN.

1814 afișări
Imaginea articolului Brian May, chitaristul trupei Queen, a ajutat NASA să recupereze o mostră dintr-un asteroid

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Celebrul chitarist este pasionat de astrofizică şi a făcut parte din echipa care a colectat eşantionul de pe asteroidul Bennu. Brian May a declarat că a fost „extrem de mândru" de realizare.

„Bună ziua, oameni de la NASA, fani ai spaţiului, pasionaţi de asteroizi. Sunt Brian May de la Queen, după cum probabil ştiţi, dar şi extrem de mândru că sunt membru al echipei OSIRIS-REx", a declarat muzicianul în vârstă de 76 de ani într-un clip difuzat la NASA TV.

Nava spaţială OSIRIS-REx a trecut duminică pe lângă Pământ, la şapte ani după ce a fost lansată în spaţiu pentru a colecta mostre de pe asteroidul Bennu. În 2020, nava a colectat eşantionul de pe asteroidul vechi de peste 4,5 miliarde de ani.

Capsula cu eşantionul de pe asteroid a aterizat duminică în Utah, SUA. Misiunea OSIRIS-REx îşi continuă călătoria pentru a studia un alt asteroid, numit Apophis, a precizat agenţia spaţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici