Britanicii, elveţienii şi belgienii, cei mai mari amatori de ciocolată

Britanicii, elveţienii şi belgienii sunt cei mai mari amatori de ciocolată, potrivit unui studiu publicat, marţi, de producătorul de ciocolată elveţian Barry Callebaut.

640 afișări
Imaginea articolului Britanicii, elveţienii şi belgienii, cei mai mari amatori de ciocolată

Britanicii, elveţienii şi belgienii, cei mai mari amatori de ciocolată

46% dintre britanici consumă ciocolată de mai multe ori pe săptămână, în top urmând elveţienii (45%) şi belgienii (43%), potrivit studiului.

O mare parte dintre gurmanzi se orientează spre ciocolata de provenienţă unică, produsă din boabele de cacao recoltate din aceeaşi regiune. 40% dintre participanţii la studiu au declarat că au gustat deja acest tip de ciocolată în Europa de Vest şi Statele Unite, o creştere de 26 de procente, până la 42%, a subliniat producătorul elveţian.

Tendinţa este marcantă în SUA, unde 53% preferă acest tip de ciocolată de provenienţă unică, faţă de 52% în Elveţia şi 40% în Germania.

Consumul de ciocolată de provenienţă organică sau cea care provine din comerţul echitabil este, de asemenea, în creştere. 33% dintre participanţii la studiu au spus că au consumat deja ciocolată comercializată "echitabil" în 2008, o creştere de 23 de procente, în timp ce alţi 24% dintre consumatori preferă ciocolata de provenienţă organică. Comerţul echitabil are ca scop promovarea producătorilor mici din ţările în curs de dezvoltare şi acordarea de sprijin şi asistenţă pentru comercializarea produselor lor în lume.

Studiul a fost realizat în Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Marea Britanie şi SUA şi au fost intervievate cel puţin 1.000 de persoane din fiecare ţară.

Ca volum, elveţienii se plasează în topul consumatorilor cu 11,9 kilograme de ciocolată pe cap de locuitor, în 2006. În top urmează germanii (11,1 kg) şi belgienii (11 kg), potrivit unui studiu recent publicat de confederaţia elveţiană Chocosuisse.

Cei mai reticenţi degustători sunt japonezii (2,2 kg), olandezii (2,9 kg) şi spaniolii (3,1 kg).

În Elveţia, ciocolatierii se laudă cu o cifră de afaceri în creştere (9%), înregistrând pe 2007 vânzări de 1,7 miliarde de franci elveţieni (1,1 miliarde de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici