Bruce Willis, în consiliul de administraţie al unei companii de băuturi spirtoase

Actorul american Bruce Willis va face parte din consiliul de administraţie al grupului francez de băuturi spirtoase Belvédère, o companie cu datorii foarte mari, care a fost plasată sub incidenţa legii falimentului.

22 afișări
Imaginea articolului Bruce Willis, în consiliul de administraţie al unei companii de băuturi spirtoase

Bruce Willis, în consiliul de administraţie al unei companii de băuturi spirtoase (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bruce Willis a încheiat un contract publicitar pentru vodca Sobieski, marca principală a grupului Belvédère.

Acest anunţ a făcut ca acţiunile grupului să crească, luni, la prânz, la bursa din Paris, de la 14,95% la 35,98%. În ultimul an, acţiunile grupului au scăzut cu 37%.

Actorul american şi-a exprimat dorinţa de a deveni "un acţionar de referinţă" al grupului, alături de conducătorii acestuia, şi să participe în mod activ la strategia de marketing a companiei.

"El va intra în consiliul de administraţie, iar nominalizarea lui va fi propusă în cadrul viitoarei adunări generale", se afirmă în comunicatul oficial al grupului.

Înregistrând datorii de 550 de milioane de euro, grupul Belvédère a fost plasat sub incidenţa unei proceduri prin care se încearcă redresarea companiei, în iulie 2008, cu un termen de prelungire de şase luni, pentru a-i permite o restructurare financiară. Acest termen a fost prelungit în luna ianuarie.

Tribunalul comercial din Dijon trebuie să se pronunţe pe 12 octombrie asupra planului de reeşalonare a datoriilor grupului.

În afara mărcilor de vodcă Sobieski şi Danska, grupul Belvédère mai posedă Marie Brizard şi mărcile de whisky Glen Roger's şi William Peel.

Bruce Willis a devenit celebru în 1985, odată cu apariţia în serialul de televiziune câştigător al unui premiu Emmy "Maddie şi David". Mai apoi, el s-a impus la Hollywood cu roluri în filme de acţiune, precum celebra serie "Die Hard", "Ultimul samaritean" şi "Şacalul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici