Bryan Adams şi Costel Busuioc, invitaţi de onoare la "Zilele Bucureştiului" (Galerie Video)

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a anunţat, marţi, că Bryan Adams şi Costel Busuioc sunt invitaţi de onoare la Festivalul Zilele Bucureştiului organizat în perioada 20-21 septembrie, pentru aniversarea a 549 de ani de existenţă a Bucureştiului.

75 afișări
Imaginea articolului Bryan Adams şi Costel Busuioc, invitaţi de onoare la "Zilele Bucureştiului" (Galerie Video)

Cântăreţul Bryan Adams (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Evenimentul se va desfăşura pe durata a două zile, în zona centrală a Bucureştiul care include Centrul Istoric, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii (aleea cu fântâni), Piaţa Constituţiei, parcurile Izvor, Cişmigiu, Carol, Herăstrău, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul Şuţu, Piaţa Universităţii, precum şi străzile adiacente acestor zone.

"Nu întâmplător am ales zona Centrului Istoric, a bulevardului Fântânilor, a Pieţei Constituţiei şi, deşi am fost sfătuit să cosmetizez zona Centrului Istoric, am refuzat acest lucru dorind ca bucureştenii să conştientizeze importanţa acestor locuri", a spus Sorin Oprescu.

Primarul general a caracterizat evenimentul ca un "moment de conciliere pentru clasa politică şi pentru elitele profesionale care sunt factori de decizie în viaţa socială a bucureştenilor".

Printre manifestările cuprinse de Ziua Bucureştiului se regăsesc parade de trăsuri, spectacole de teatru şi de circ, concerte de muzică uşoară, clasică şi populară, spectacole ale Circului Globus, spectacole de teatru pentru copii.

Toate evenimentele organizate de Zilele Bucureştiului vor fi gratuite, bucureştenii fiind invitaţi să participe în număr cât mai mare.

Astfel, manifestările vor începe cu o paradă a trăsurilor de epocă, care vor pleca din spatele statuii Mihai Viteazu din Piaţa Universităţii pe străzile din Centrul Istoric, însoţită de o paradă a costumelor de epocă, unde 50 de artişti vor reconstitui îmbrăcămintea lustragiilor, a vânzătorilor de ziare, a sacagiilor, dar şi a altor personaje din perioada de epocă a Capitalei.

Tot în această zonă va fi reînviată celebra "bătaie cu flori de la şosea".

În noaptea de sâmbătă spre duminică, muzeele vor avea porţile deschise.

Bryan Adams va susţine un concert în 20 septembrie, în Parcul Izvor, spectacolul fiind urmat de un foc de artificii şi un spectacol de apă organizate în Piaţa Constituţiei şi în curtea şi pe Palatul Parlamentului.

Un al invitat de onoare va fi Costel Busuioc, care va concerta sâmbătă, de la 19.50, pe scena ce va fi ridicată în faţa Băncii Naţionale.

În cadrului Festivalului, Arcul de Triumf va putea fi vizitat, la parterul construcţiei fiind organizată o expoziţie heraldică românească.

Totodată, în Piaţa George Enescu va fi organizat un concert susţinut de Strauss Festival Orchester Wien, precum şi o proiecţie de film.

Un alt punct de atracţie al festivalului îl va constitui Parcul Unirii, unde de sâmbătă dimineaţă artişti ai Circului Globus vor susţine spectacole, printre care "Micul Paris".

"Dorim ca bucureştenii să constate ceea ce Asociaţia Europeană a Circurilor a constatat deja, şi anume că Circul Globus este cu 10 ani înaintea tuturor circurilor din Europa", a spus Brânduşa Novac, directoarea circului.

Printre artiştii care participă la desfăşurarea acestui eveniment se regăsesc nume ca Mihai Mărgineanu, Nelu Ploieşteanu, precum şi taraful "Zece prăjini" şi cel din Clejani.

În Parcul Carol va fi organizat "Kartier 2008", un festival al "culturii urbane" din diferite zone ale Bucureştiului.

Pe toată durata festivalului, obiectivele arhitecturale, lăcaşurile de cult şi monumentele Capitalei vor fi iluminate.

De asemenea, teatrele din Capitală vor avea reprezentaţii gratuite, în limita locurilor disponibile, în zilele de sâmbătă şi duminică, cu începere de la ora 19.00.

Potrivit edilului şef al Capitalei, în noaptea de sâmbătă spre duminică, RATB va pune la dispoziţia bucureştenilor 24 de autobuze, câte patru pentru fiecare sector destinate transportului cetăţenilor care participă la eveniment.

Sorin Oprescu a precizat că există discuţii cu autorităţile Metrorex pentru prelungirea programului metroului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici