Bucureştenii sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei

Ziua Internaţională a Astronomiei - 10 mai - va fi sărbătorită, între orele 16.00 - 23.00, în Grădina Cişmigiu, în Parcul Herăstrău şi în Parcul Tineretului din Bucureşti, publicul fiind invitat gratuit la observaţii astronomice.

34 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei

Bucureştenii sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei (Imagine: s93.photobucket.com)

Sâmbătă, locuitorii Capitalei sunt invitaţi să participe alături de pasionaţii de astronomie la o seară de observaţii astronomice ce se vor desfăşura simultan între orele 16.00 - 23.00 în Grădina Cişmigiu (intrarea dinspre Primăria Capitalei), în Parcul Herăstrău (intrarea din Piaţa Charles de Gaulle) şi în Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Gh. Şincai).

De asemenea, Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" va fi deschis publicului pe parcursul întregii nopţi, intrarea fiind gratuită.

Personalul Observatorului, precum şi membrii celor trei asociaţii astronomice organizatoare, vor oferi publicului, în mod gratuit, informaţii legate de astronomie şi vor face demonstraţii de utilizare a instrumentelor pentru observaţii astronomice la Soare, Lună şi planete. Astfel, până la lăsarea întunericului, instrumentele dotate cu filtre speciale de protecţie vor fi îndreptate către Soare, iar odată cu venirea nopţii, acestea vor fi mutate către Lună şi planeta Saturn.

În cazul în care vremea nu va permite desfăşurarea acestei acţiuni (ploaie, cer înnorat), aceasta se va reprograma pentru duminică, 11 mai, la aceeaşi oră şi în aceleaşi locuri.

Manifestarea este organizată de Observatorul Astronomic Municipal "Amiral Vasile Urseanu", Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM), Astroclubul Bucureşti (AB) şi Asociaţia Astronomică Urania (AAU).

Ziua Internaţională a Astronomiei este o manifestare care a apărut în SUA, în 1973. Evenimentul reprezintă momentul în care astronomii amatori şi profesionişti se reunesc pentru a împărtăşi din informaţiile şi cunoştinţele lor de astronomie şi pentru a oferi tuturor celor interesaţi posibilitatea de a observa în mod direct bolta cerească.

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" al Municipiului Bucureşti este o instituţie muzeistică, destinată popularizării astronomiei şi ştiinţelor exacte, fiind singura instituţie de acest gen din Capitală deschisă publicului. Observatorul se află pe bulevardul Lascăr Catargiu 21, între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici