Bucureştiul ar putea intra în Cartea Recordurilor cu cea mai mare instalaţie de Crăciun

Bucureştiul ar putea intra în Cartea Recordurilor cu instalaţia de Crăciun ce va fi aprinsă, joi, într-un mall şi care va avea peste 150.000 de becuri - recordul mondial actual, potrivit unui comunicat.

211 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul ar putea intra în Cartea Recordurilor cu cea mai mare instalaţie de Crăciun

Bucureştiul ar putea intra în Cartea Recordurilor cu cea mai mare instalaţie de Crăciun (Imagine: Ovidiu Dumitru Mariu/Arhiva Mediafax Foto)

Instalaţia va fi aprinsă la Sun Plaza, joi, la ora 19.00. Reprezentanţii Guinness World Records vor fi prezenţi la Bucureşti pentru a omologa şi înscrie tentativa de record mondial la categoria celui mai mare număr de becuri aprinse într-o instalaţie de Crăciun amenajată într-o singură locaţie.

În prezent, recordul mondial al celei mai mari decoraţiuni de Crăciun este de 150.000 de becuri. Instalaţia de la Sun Plaza include un număr de becuri de câteva ori mai mare decât recordul actual. Numărul efectiv al becurilor din instalaţie face subiectul unui concurs pentru public şi va fi dezvăluit în momentul aprinderii.

Guinness World Records este o carte de referinţă publicată anual, care conţine o colecţie recunoscută internaţional de recorduri mondiale - atât performanţe umane, cât şi fenomene extreme ale naturii. Cartea în sine deţine un record mondial, ca fiind cea mai bine vândută serie de carte cu copyright.

Anul trecut, în mai, a fost omologată la Bucureşti cea mai mare pungă de hârtie reciclată, realizată de reprezentanţii unui lanţ de magazine. În 2008, Bucureştiul a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung cârnat afumat, dar şi cu cel mai mare număr de Moşi Crăciun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici