Bucureştiul vrea să doboare recordurile la "cel mai lung cârnat afumat" şi la "cel mai greu tort"

Primăria Capitalei vrea să doboare recordurile mondiale la categoriile "cel mai lung cârnat afumat din lume" şi la "cel mai greu tort cu frişcă şi cu fructe din lume", în acest sens un arbitru din partea Guiness World Records va sosi în Bucureşti.

165 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul vrea să doboare recordurile la "cel mai lung cârnat afumat" şi la "cel mai greu tort"

Bucureştiul vrea să doboare recordurile la "cel mai lung cârnat afumat" şi la "cel mai greu tort"

În 27 şi 28 decembrie, Primaria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Caroli Foods şi Tnuva Romania, încearcă să doboare cele două recorduri mondiale.

"Cel mai lung cârnat afumat din lume" va fi un cârnat cabanos, preparat după o reţetă Caroli, în care sunt mixate peste 70 de kilograme de carne, slănină, condimente, usturoi şi ingrediente secrete pentru un gust proaspăt şi savuros. După procesarea cărnii (realizată în laboratoarele Caroli din Piteşti), cârnatul va trece prin procese de umplere, unire la capete, fierbere şi afumare realizate prin tehnologii special create pentru obţinerea acestui produs record. O atenţie deosebită va fi acordată în tot acest timp procedeelor de transport şi manipulare.

Uriaşul cârnat va sosi în Bucureşti sâmbătă dimineaţa (27 decembrie), în jurul orei 11.00. El va fi preluat sub escortă de poliţie şi dus în Piaţa Constituţiei, unde la ora 12.00 va avea loc măsurătoarea oficială, realizată de arbitrul Guiness World Records.

După constatarea noului record mondial, uriaşul cârnat de la Caroli va fi porţionat, prăjit şi oferit (cu pâine şi muştar) bucureştenilor amatori ce vor fi prezenţi în Piaţa Constituţiei.

Pentru realizarea celui mai mare cârnat afumat din lume lucrează deja 25 de oameni.

Pe de altă parte, se lucrează la cel mai greu tort cu fructe şi frişcă din lume, care este oferit de Tnuva România. Blaturile se coc zilele acestea într-un laborator de patiserie din Bucureşti. Ele vor fi duse duminică (28 decembrie), în jurul orei 6.00, în Piaţa Constituţiei şi asamblate acolo.

Pentru a fi omologat drept cel mai mare tort cu fructe cu frişcă din lume de către reprezentanţii Guinness World Record, acesta va depăşi 200 de kilograme.

Pentru constatarea recordului, Tnuva Romania a comandat producerea unui cântar special, ce va fi introdus sub masa pe care se asamblează tortul. Reprezentantul Guiness World Records va certifica recordul în jurul orei 12.00.

Ca şi în cazul cârnatului-gigant, imensul tort cu fructe şi frişcă va fi taiat şi servit bucureştenilor amatori să guste din cea mai mare prajitură din lume.

Primăria Capitalei le mulţumeşte partenerilor şi bucureştenilor care îşi susţin oraşul prin participarea la aceste acţiuni inedite.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi prezent, alături de bucureşteni, în Piaţa Constituţiei la cele două încercări de doborâre a recordurilor mondiale - sâmbătă şi duminică, 27 şi 28 decembrie.
Edilul şef al Capitalei va fi cel căruia reprezentantul Guiness World Records îi va înmâna certificatele speciale ce atestă stabilirea noilor recorduri.

"Sărbătorile de iarnă sunt întotdeauna speciale şi Bucureştiul merită mai mult decât a primit până acum. Merită să-i promovăm numele şi merită să ne mândrim cu el la nivel internaţional. Deocamdată avem în plan trei recorduri mondiale. Urmează alte acţiuni care vor înscrie Capitala României pe harta lumii ca pe unul dintre cele mai importante oraşe. Este angajamentul meu ca primar general să transform Bucureştiul într-un oraş în care să trăieşti, nu doar să locuieşti. Voi face ceea ce am promis!", susţine Sorin Oprescu.

Citeşte şi

4000 de Moşi Crăciun participă la un marş în Capitală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici