Bugetul Festivalului Mamaia 2010 - 1,5 milioane de lei

Consiliul Judeţean Constanţa a aprobat luni, într-o şedinţă extraordinară, bugetul Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia 2010, care este de 1,5 milioane de lei.

55 afișări
Imaginea articolului Bugetul Festivalului Mamaia 2010 - 1,5 milioane de lei

Gremio Recreativo Cultural Social Escola de Samba Vai - Vai, la Festivalul Mamaia 2009 (Imagine: Cristi Cimpoes/ Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat luni, la sfârşitul şedinţei CJC, că bugetul este unul de austeritate, dar ar fi fost păcat ca acest festival să nu se mai desfăşoare.

"Este un buget de austeritate, dar am zis că este păcat să întrerupem o asemenea tradiţie în condiţiile în care festivalul împlineşte 40 de ani. Pentru festivalul de la Mamaia am alocat în jur de 15 miliarde de lei vechi", a spus Nicuşor Constantinescu.

Pe de altă parte, Aurelian Temişan şi Horia Moculescu se numără printre prezentatorii Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia 2010, urmând să li se alăture un al treilea prezentator, care va fi anunţat ulterior.

Seara de 27 august a evenimentului este rezervată câştigătorilor Festivalului Mamaia de până în anul 1990, şi anume Horia Moculescu, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac, Adrian Romcescu (invitat grupul Distinto), Mihaela Mihai, Stela Enache, Mirabela Dauer (invitat Raul) şi Cristian Popescu. În aceeaşi seară, vor primi premii speciale Marius Ţeicu, Cornel Constantiniu, Marcel Dragomir, Temistocle Popa, Cornel Fugaru şi Ionel Tudor.

Totodată, pe 28 august, vor susţine recitaluri câştigătorii Festivalului Mamaia de după 1990, şi anume Carmen Tandafir, Gabriel Cotabiţă, Adrian Daminescu, Aurelian Temişan, Provincialii, Lucia Dumitrescu, Natalia Barbu, Mihaela Dănăilă, Irina Pop.

Ediţia din acest an a festivalului, care marchează 40 de ani de muzică uşoară la Mamaia, va debuta pe 23 august şi se va încheia pe 29 august, cu gala laureaţilor, urmând să se desfăşoare la Teatrul "Soveja" din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici