Bulgaria: Post de radio amendat pentru că a lăsat-o pe Madonna să vorbească în engleză

Consiliul pentru Media Electronică din Bulgaria a amendat Darik Radio pentru că a difuzat o înregistrare în limba engleză în care Madonna îi invita pe fanii săi bulgari la concertul pe care-l va susţine în Sofia, pe 29 august, informează sofiaecho.com.

20 afișări
Imaginea articolului Bulgaria: Post de radio amendat pentru că a lăsat-o pe Madonna să vorbească în engleză

Bulgaria: Post de radio amendat pentru că a lăsat-o pe Madonna să vorbească în engleză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit capitolului 12, articolul 1 din Codul de reglementare a audiovizualului din Bulgaria, toate reclamele în limbi străine sunt interzise, astfel încât Consiliul a decis ca postul de radio să plătească o amendă, care va fi între 2.000 de leva (4.298 de lei) şi 15.000 de leva (32.241 de lei). Dacă Darik Radio va difuza din nou înregistrarea, amenda va fi dublată.

În mesajul de zece secunde, Madonna spune: "Hello Bulgaria, this is Madonna and I expect to see you at the August 29 show in Sofia, in Vassil Levsli Stadium / Salut Bulgaria, sunt Madonna şi vă aştept la show-ul de pe 29 august, în Sofia, pe Stadionul Vassil Levsli".

Un purtător de cuvânt al Sofia Music Enterprises, organizatorii bulgari ai concertului susţinut de Madonna, a declarat că aceasta este o procedură normală, folosită în toate ţările. "De fiecare dată când Madonna are un concert într-o ţară, ea înregistrează un mesaj pentru fanii săi şi întotdeauna este în limba engleză. Nu există nicio şansă să facă o excepţie doar pentru noi", a spus acesta.

Konstantin Vulkov, director de programe al Darik Radio, a spus că îşi cere scuze că Madonna nu stăpâneşte la perfecţie limba bulgară. Astfel, Darik Radio va opri difuzarea înregistrării "jignitoare" dacă vedeta nu îşi pune la punct cunoştinţele.

Madonna a înregistrat un mesaj similar celui difuzat de Darik Radio şi pentru fanii din România, acesta fiind difuzat pentru promovarea show-ului pe care îl va susţine pe 26 august, în parcul Izvor din Bucureşti.

Potrivit lui Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) din România, nu există nicio prevedere legală ca mesajul în limba engleză să nu fie difuzat.

"Informaţia ajunge la public pe mai multe căi. Publicul a fost informat că Madonna vine în România. Faptul că rulează un spot în limba engleză nu face decât să completeze întregul ansamblu de informaţii. Nu este nicio problemă. Ai ocazia să o auzi prin intermediul acestui mesaj pe Madonna vorbind în limba ei", a declarat pentru MEDIAFAX Răsvan Popescu.

Pe 26 august, Madonna va concerta la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky & Sweet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici