Cécilia Sarkozy, audiată în scandalul SMS-ului trimis de Sarkozy

Parchetul din Paris a cerut poliţiei să o audieze pe fosta soţie a preşedintelui Nicolas Sarkozy, Cécilia, pentru ca aceasta să depună mărturie cu privire la autenticitatea controversatului SMS pe care l-ar fi primit de la preşedintele francez, potrivit LCI.

2 afișări
Imaginea articolului Cécilia Sarkozy, audiată în scandalul SMS-ului trimis de Sarkozy

Cécilia Sarkozy, audiată în scandalul SMS-ului trimis de Sarkozy Căsătoriţi din octombrie 1996, Cécilia şi Nicolas Sarkozy s-au despărţit temporar în 2005 (Sursa: Mediafax Foto)

Fosta primă doamnă a Franţei va fi convocată în curând de poliţiştii responsabili de ancheta în cazul SMS-ului pe care şeful statului i l-ar fi adresat cu câteva zile înainte de căsătoria lui cu Carla Bruni şi despre care a scris Le Nouvel Observateur. Potrivit publicaţiei, textul SMS-ului era: "Dacă te întorci, anulez tot".

Drept urmare, Cécilia Ciganer-Albeniz va fi chemată să depună mărturie cu privire la autenticitatea controversată a SMS-ului, a precizat o sursă judiciară, confirmând o informaţie apărută pe site-ul MediaPart. Data audierii fostei soţii a preşedintelui francez nu a fost încă fixată, a adăugat aceeaşi sursă.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a depus, pe 7 februarie, o acţiune în justiţie împotriva site-ului de internet nouvelobs.com, pentru "fals, uz de fals şi răspândire de informaţii false". Potrivit site-ului nouvelobs.com, cu opt zile înainte de căsătoria cu Carla Bruni, care a avut loc pe 2 februarie, Nicolas Sarkozy i-ar fi trimis un SMS fostei soţii, Cécilia, în care spunea: "Dacă te întorci, anulez tot".

Jurnalistul de la Le Nouvel Observateur, Airy Routier, autorul articolului incriminat, a fost audiat joi, de poliţia judiciară, timp de peste o oră, în calitate de martor. Întrebat de presă, el a explicat că a fost interogat de un poliţist cu privire la provenienţa informaţiilor sale şi la modul său de lucru. El a declarat că a scris articolul pe baza unor informaţii "verbale fiable", recunoscând că nu a avut textul SMS-ului sub ochi. Astfel, jurnalistul consideră că plângerea pentru "fals" depusă de Nicolas Sarkozy nu îl priveşte.

"Avocatul (lui Sarkozy, n.r.) va trebui să dovedească faptul că informaţia era falsă, că eu am văzut textul, că ştiam că e un fals şi că acest fals are consecinţe judiciare". "Va trebui ca dl Herzog (avocatul, n.r.) să redevină rezonabil şi să iasă din impasul în care l-a băgat pe preşedintele Republicii într-un mod atât de stupid", a adăugat redactoru-şef al NouvelObs.

Ancheta a fost încredinţată Brigăzii de reprimare a delicvenţei împotriva persoanei (BRDP) şi Brigăzii de anchetă a fraudelor electronice (Befti).

Căsătoriţi din octombrie 1996, Cécilia şi Nicolas Sarkozy s-au despărţit temporar în 2005, după ce toată lumea a aflat de relaţia doamnei Sarkozy cu publicitarul franco-american Richard Attias. Însă, după câteva luni, cei doi Sarkozy s-au împăcat sub presiunea unui adevărat "bombardament" mediatic.

Revenirea în cuplu a Céciliei a fost foarte atent orchestrată pentru media: în timpul unei vizite în Guyana, la sfârşitul lunii iunie 2006, fotografii şi cameramanii au putut realiza câte imagini au vrut cu cei doi, aflaţi la bordul unei bărci.

După această reîntoarcere acasă, Cécilia a fost foarte discretă în timpul campaniei electorale a soţului său, ea alegând să nu apară în public la niciunul din mitingurile lui Sarkozy.

Cei doi au divorţat pe 18 octombrie 2007, după nouă ani de căsnicie. În luna octombrie, cu puţin timp înainte de divorţul de Nicolas Sarkozy, Cécilia a fost văzută la Geneva, la hotel de La Réserve, însă vizita sa în Elveţia nu a fost publică.

Pe 2 februarie, Nicolas Sarkozy s-a căsătorit cu fostul top model italian Carla Bruni. În timp ce Sarkozy îşi sărbătorea căsătoria, Cécilia Albeniz-Ciganer a părăsit Franţa pentru a petrece sfârşitul de săptămână în compania lui Richard Attias.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici