Câini antrenaţi pentru depistarea drogurilor şi explozibililor, la Untold şi Electric Castle

Jandarmii vor participa la festivalurile Untold şi Electric Castle cu câini special antrenaţi în depistarea drogurilor şi a explozibililor, manifestările urmând să fie supravegheate de 60 – 100 de angajaţi ai Grupării de Jandarmi Mobile în fiecare zi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

431 afișări
Imaginea articolului Câini antrenaţi pentru depistarea drogurilor şi explozibililor, la Untold şi Electric Castle

Câini antrenaţi pentru depistarea drogurilor şi explozibililor, la Untold şi Electric Castle

Comandatul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sebastian Cliţan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că s-au făcut, deja recunoaşteri, la faţa locului împreună cu organizatorii festivalurilor Untold şi Electric Castle.

„Vom lua măsuri în vederea desfăşurării în condiţii depline de siguranţă a celor două festivalului, Electric Castle şi Untold, prin pregătirea personalului, animalelor de serviciu, a mijloacelor necesare. S-au făcut, deja, recunoaşteri la faţa locului, împreună cu organizatorii pentru asigurarea dispozitivelor necesare în vederea desfăşurării în condiţii de siguranţă a celor două manifestări. Vom avea, la cele două festivaluri, 6 câini din dotarea celor două unităţi de jandarmi din Cluj-Napoca, special antrenaţi pentru depistarea drogurilor şi explozibilor, la care se vor adăuga alţi câini din dotarea IPJ, dar şi aduşi de la Centrul Chinologic al MAI de la Sibiu”, a spus Cliţan.

Potrivit acestuia, măsurile de ordine publică la Electric Castle vor fi asigurate de 60 de jandarmi pe zi, iar la Untold de peste 100 de jandarmi.

Jandarmii estimează că la Electric Castle vor participa peste 25.000 de persoane pe zi, iar la Untold peste 60.000 de persoane pe zi.

Festivalul Electric Castle se va desfăşura în perioada 12 – 16 iulie la Castelul Banffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj, iar Festivalul Untold se va desfăşura între 3 şi 6 august la Cluj-Napoca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici