Călătoria în spaţiu a miliardarului Richard Branson, difuzată în direct de NBC

Miliardarul britanic Richard Branson, fondatorul Virgin Group, a anunţat vineri că postul de televiziune NBC va transmite în direct călătoria sa în spaţiu inaugurală la bordul vehiculului spaţial Virgin Galactic SpaceShip Two.

358 afișări
Imaginea articolului Călătoria în spaţiu a miliardarului Richard Branson, difuzată în direct de NBC

Richard Branson (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Dacă totul va funcţiona corect în timpul testelor prevăzute în calendarul ce precede lansarea, Richard Branson şi cei doi copii ai săi, Holly, în vârstă de 31 de ani, şi Sam, în vârstă de 28 de ani, ar putea decola spre orbita terestră de la o bază spaţială din New Mexico, în august 2014.

Călătoria lor va fi transmisă în direct de postul NBC, care va înregistra în prelabil şi pregătirile care vor fi făcute înainte de acest zbor spaţial.

"Suntem încântaţi că vom colabora cu voi", le-a spus Richard Branson, în vârstă de 63 de ani, celor doi prezentatori ai emisiunii matinale "Today" de la NBC, Matt Lauer şi Savannah Guthrie.

"Va fi un an incredibil de interesant", a adăugat el.

NBC intenţionează să difuzeze un program special în seara de dinaintea lansării, iar Matt Lauer şi Savannah Guthrie vor prezenta lansarea de a doua zi în cadrul unei transmisiuni live care va avea o durată de trei ore.

Miliardarul britanic a dezvăluit faptul că vehiculul spaţial construit de compania sa a depăşit deja viteza sunetului în timpul testelor şi intenţionează să efectueze la începutul anului viitor un nou test, la limita spaţiului.

Richard Branson şi copiii lui vor fi primii pasageri ai acelui vehicul spaţial care va avea doi piloţi şi un total de şase pasageri. Numele celorlalţi pasageri din zborul inaugural nu au fost deocamdată anunţate.

Aproape 700 de persoane, inclusiv actorul Leonardo DiCaprio şi astrofizicianul Stephen Hawking, au semnat contracte individuale pentru zborurile spaţiale ce vor fi operate de grupul Virgin Galactic. Un bilet pentru o astfel de călătorie spaţială va costa până la 250.000 de dolari.

Călătoriile spaţiale reprezintă cea mai recentă dintre pasiunile lui Richard Branson, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din lume, al cărui grup cuprinde afaceri diverse, de la companii aeriene la telefonie mobilă. Miliardarul britanic a încercat în trecut să zboare în jurul lumii într-un balon alimentat cu aer cald şi să traverseze Oceanul Atlantic la bordul unei bărci cu motor.

Richard Branson are o avere estimată la 4,6 miliarde de dolari şi ocupă locul al şaselea în topul celor mai bogaţi britanici, potrivit revistei Forbes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici