Când vom putea vorbi la telefon în timpul zborului cu avionul

Tehnologia a evoluat îndeajuns încât să permită vorbitul la telefon în timpul zborului cu avionul, însă riscurile nu trebuie ignorate

1528 afișări
Imaginea articolului Când vom putea vorbi la telefon în timpul zborului cu avionul

Vorbitul la telefon în timpul zborului cu avionul. O tehnologie periculoasă

La momentul actual tehnologia care ar permite pasagerilor să vorbească la telefon în timpul zborului, există, însă nu a fost pusă în funcţiune, relatează CNN.

Părerile în ceea ce priveşte implementarea acestei tehnologii sunt împărţite.

Specialiştii aerului sunt de părere că vorbitul la telefon in avion in timpul zborului este periculos întrucât ar creea haos şi ar cauza conflicte în la bord

"În caz de pericol, treaba noastră este să evacuăm aeronava în mai puţin de 90 de secunde. Un pasager care se concentrează pe telefonul său nu va putea urma instrucţiunile mele de a evacua avionul pentru a se salva.", afirmă Cassandra Michele Brown, stewardesă pentru Frontier Airlines.

Pe de altă parte în anii '80 când telefoanele celulare tocmai apăruseră, pasagerii puteau efectua apeluri în timpul zborului.

De asemenea pasagerii din avioanele deturnate pe 11 septembrie in USA au avut posbilitatea să telefoneze celor dragi înainte de tragicul sfârşit.

Odată cu apariţia telefoanelor de tip smartphone apelurile în timpul zborului au fost interzise.

Motivul iniţial invocat a fost faptul că undele electromagnetice ale telefoanelor smartphone interferează cu sistemul de navigare al avionului.

Specialiştii însă afirmă că noile aeronave sunt construite astfel încât să nu fie afectate de aparatura electronică folosită de pasageri.

"Nu mai există niciun motiv de natură tehnică pentru care pasagerii să poată folosi telefoanele în timpul zborului.", a declarat Seth Miller, analist.

Unele companii aeriene sunt de părere că această măsură controversată nu va fi pusă în aplicare chiar şi în ciuda unor cereri extrem de numeroase din partea pasagerilor.

Totuşi cereri din partea pasagerilor există, iar aceştia susţin că apelurile din avion în situaţii de urgenţă ar fi o măsură extrem de utilă.

Experţii care sunt de acord cu implementarea acestei tehnologii, consideră că în câţiva ani apelul în timpul zborului va fi permis.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici