Cântăreaţa Etta James are leucemie în stadiu terminal

Cântăreaţa americană Etta James, celebră pentru hituri precum "At Last", a fost diagnosticată cu leucemie în stadiu terminal, în urmă cu două săptămâni.

1162 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa Etta James are leucemie în stadiu terminal

Cântăreaţa Etta James are leucemie în stadiu terminal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medicul Elaine James a declarat pentru publicaţia Riverside Press-Enterprise că boala artistei a fost declarată incurabilă în urmă cu două săptămâni, informează accesshollywood.com.

Etta James s-a confruntat în trecut cu obezitatea, iar în anul 2003 a suportat o intervenţie chirurgicală de montare a unui inel gastric.

Totodată, la mijlocul lunii ianuarie din acest an, Etta James a fost diagnosticată cu demenţă şi începuse tratamentul contra leucemiei.

Etta James nu a mai apărut pe scenă de la începutul anului 2010.

Etta James, al cărei nume real este Jamesetta Hawkins, este o cântăreaţă americană de jazz, blues şi R&B, născută la Los Angeles, pe 25 ianuarie 1938. De-a lungul unei cariere impresionante, Etta James a fost recompensată cu patru premii Grammy şi 17 Blues Music Awards. A fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 1993, în Blues Hall of Fame în 2001 şi de două ori în Grammy Hall of Fame - în 1999 şi în 2008.

Cea mai celebră piesă a Ettei James este balada "At Last", lansată în 1961 şi folosită de foarte multe ori de atunci ca muzică de acompaniament pe coloanele sonore ale unor filme şi reclame radiofonice şi spoturi televizate.

În filmul "Cadillac Records" (2008), care retrasează istoria muzicii blues din Chicago-ul anilor '50, cântăreaţa Beyonce Knowles deţine unul dintre rolurile principale, interpretând-o pe Etta James.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici