Cântăreaţa Etta James, diagnosticată cu o formă incurabilă de leucemie, spitalizată în California

Cântăreaţa americană Etta James, diagnosticată de curând cu o formă incurabilă de leucemie, despre care presa a spus că se află în stadiu terminal, a fost internată, miercuri, într-o clinică din California.

246 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa Etta James, diagnosticată cu o formă incurabilă de leucemie, spitalizată în California

Etta James(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Artista americană a avut multe probleme medicale în ultimii ani, suferind de demenţă şi insuficienţă renală, iar starea ei de sănătate s-a agravat tot mai mult în ultimele luni, informează contactmusic.com.

Medicul Elaine James a dezvăluit, miercuri, că artista în vârstă de 73 de ani a fost plasată sub supraveghere medicală permanentă, după ce doctorii au descoperit că leucemia de care suferă cântăreaţa este incurabilă.

Potrivit presei americane, starea de sănătate a cântăreţei s-a înrăutăţit şi mai mult în ultimele zile, ea fiind internată într-o clinică din California.

"O informaţie de ultimă oră în legătură cu Etta James: managerul ei a declarat pentru CNN că artista a fost spitalizată. Soţul şi fiii ei sunt alături de ea", se afirmă într-un mesaj postat pe pagina de Twitter a reţelei CNN.

Etta James s-a confruntat în trecut cu obezitatea, iar în anul 2003 a suportat o intervenţie chirurgicală de montare a unui inel gastric.

Totodată, la mijlocul lunii ianuarie din acest an, Etta James a fost diagnosticată cu demenţă şi începuse tratamentul contra leucemiei. Ea nu a mai apărut pe scenă de la începutul anului 2010.

Etta James, al cărei nume real este Jamesetta Hawkins, este o cântăreaţă americană de jazz, blues şi R&B, născută la Los Angeles, pe 25 ianuarie 1938. De-a lungul unei cariere impresionante, Etta James a fost recompensată cu patru premii Grammy şi 17 Blues Music Awards. A fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 1993, în Blues Hall of Fame în 2001 şi de două ori în Grammy Hall of Fame - în 1999 şi în 2008.

Cea mai celebră piesă a Ettei James este balada "At Last", lansată în 1961 şi folosită de foarte multe ori de atunci ca muzică de acompaniament pe coloanele sonore ale unor filme, în reclame radiofonice şi spoturi televizate.

În filmul "Cadillac Records" (2008), care retrasează istoria muzicii blues din Chicago-ul anilor '50, cântăreaţa Beyonce Knowles deţine unul dintre rolurile principale, interpretând-o pe Etta James.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici